Kind van de club Thomas Nilsen wil zijn hele leven bij RKVV Teylingen blijven  

0
335
Thomas Nilsen-RKVV Teylingen

Thomas Nilsen is voetballer en trainer bij RKVV Teylingen. Hier begon hij op zijn vierde met voetballen en speelt hij inmiddels in het tweede elftal. De pas 20-jarige Nilsen hoopt nog zo lang mogelijk te spelen bij de club en hoopt in de toekomst van meerwaarde te worden voor het eerste elftal.

Even voorstellen
Thomas Nilsen is 20 jaar oud en woont al zijn hele leven in Sassenheim. In zijn vrije tijd vindt hij het leuk om te sporten. Zo doet hij aan fitness, hardlopen en voetbal. Verder drinkt hij graag een drankje met zijn vrienden. Momenteel speelt Nilsen bij Teylingen 2 en gaat hij af en toe mee met het eerste. Naast zelf voetballen is hij trainer van de JO14-1 van Teylingen.

Carrièreverloop
Toen Nilsen vier jaar oud was begon hij met voetballen bij Teylingen. “Ik ben vrij vroeg begonnen met voetballen, omdat ik het heel graag wilde. Ik kwam toen terecht bij RKVV Teylingen. Hier zat ik direct goed op mijn plek en ik kan me niet voorstellen dat ik ooit ergens anders zal spelen. Ik begon in de Hummels, waarna ik naar de F4 ging.”
Vervolgens speelde hij in de F3, E3, E1, twee jaar D2, twee jaar C1, B2, B1, twee jaar A1. In de jeugd schipperde hij tussen het eerste en tweede elftal van zijn leeftijdscategorie. “Dit kwam voornamelijk door het vertrouwen in mijzelf, waar ik erg mee schommelde in de jeugd. In de tweede teams wist ik dat ik één van de betere was van het team dus speelde ik ook beter. Dit was in de eerste teams niet het geval, waardoor ik soms ging twijfelen aan mijn eigen kwaliteiten. Gelukkig gaat dit langzaam steeds beter.”

Huidig seizoen
Het tweede team van Teylingen is momenteel volledig verandert ten opzichte van vorig seizoen. Er zijn veel spelers weg gegaan en bijgekomen. Dit zorgde voor een stroef begin van het seizoen. Inmiddels is het steeds meer één team aan het worden en gaat het sinds de winterstop een stuk beter. ”We gaan steeds beter voetballen en kennen nu elkaars kwaliteiten. We gaan voor elkaar door het vuur en zulke strijd heb ik eigenlijk in mijn hele loopbaan bij Teylingen niet gezien. De groep wil echt werken voor elkaar, wat uiteindelijk ook leidt tot steeds meer overwinningen. Ik hoop dan ook in de top drie te eindigen met het team en mijzelf verder te ontwikkelen, zodat ik hopelijk een kans kan krijgen bij het eerste. Verder zou ik ook in het trainerschap door willen groeien om zo de jeugd naar een hoger niveau te tillen.”

Hoogte-en dieptepunten
Net als iedere voetballer heeft Nilsen in zijn carrière vele mooie, maar ook minder mooie momenten beleefd. Zijn dieptepunt vond kortgeleden plaats tegen grote rivaal Foreholte. Tijdens deze wedstrijd stond het elftal van Thomas op de onderste plaatsen van de competitie. Destijds stond Foreholte tweede, waardoor Teylingen in de underdogpositie speelde, met veel vertrouwen. Ze speelde toen een goede wedstrijd en stonden bij rust met 2-1 voor. “Na de rust door kregen we toen in mijn ogen twee onterechte vrije trappen tegen, waardoor we de wedstrijd toch verloren. Er kwam toen zoveel frustratie bij ons los en ik baal nog altijd van dat moment.”
Dit is een moment waar Nilsen liever niet aan terug denkt. Hij denkt uiteraard liever terug aan de leuke momenten. “In mijn eerste seizoen als selectiespeler veranderde ik als middenvelder naar buitenspeler. Ik scoorde en gaf daar meer assists dan ik had verwacht, wat erg mooi is. Ook zie ik mijn beker en competitiedebuut in het eerste van Teylingen als een absoluut hoogtepunt. Verder werd ik in mijn eerste seizoen als hoofdtrainer kampioen met de JO17-2, wat een erg mooi moment was.

Klik op RKVV Teylingen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op  RKVV Teylingen voor meer informatie over de club.