‘Ik heb het in jaren niet zo naar mijn zin gehad’, aldus Arie Bravenboer van Stellendam

0
1124
arie-bravenboer-vv-stellendam

De eerste periode, een voorsprong op de concurrentie en een scorende spits. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig. Maar of vierdeklasser Stellendam ook daadwerkelijk kampioen gaat worden, durft Arie Bravenboer niet te zeggen. “Het is een goed teken dat we eerste staan, toch ga ik dat nu nog niet roepen…”

En dat terwijl het vertrouwen toch groot is bij de koploper van de vierde klasse. “We zijn echt een team, ook buiten het veld. Weinig goals tegen en lastig te verslaan.” Daar hebben ook de gebroeders Bredius een belangrijk aandeel in, vindt de 31-jarige Bravenboer. “De trainers zorgen ervoor dat wij als spelers er echt allemaal in geloven. We kunnen dit seizoen gewoon iets moois neerzetten.” Wat dat betreft valt de doelpuntenmaker met zijn neus in de boter, want de spits is namelijk bezig aan zijn eerste jaar bij Stellendam. “Ik woonde in Rockanje, maar ben onlangs verhuisd naar Dirksland en zocht een club in de buurt. Dennis (Bredius) is de man van mijn zus, dus dan kom je automatisch hier terecht.” Alhoewel. “Eerst dacht ik nog bij mezelf: moet je daar wel aan beginnen, is dat niet lastig? Je zwager is dan toch je trainer…”

Centjes
Maar al snel maakte die twijfel plaats voor wederzijds vertrouwen, vertelt hij. “Ik heb een aantal gesprekken gehad, ook met de voorzitter, dat was hartstikke leuk. Ze wilden er heel graag een spits bij hebben, want scoren was toch wel een probleem.” Eenmaal de keuze gemaakt, kwam Bravenboer terecht in een warm bad, of eigenlijk een vriendenteam. “Dat maakt het makkelijker om in te rollen, iedereen was meteen enthousiast en stelde zich open.” Hij heeft, met acht treffers in de beker, wel een idee waarom. “Goals helpen in het begin altijd mee, haha!” Doelpunten die de ervaren topschutter in zijn carrière, voor een flink aantal verschillende clubs, veelvuldig heeft gemaakt. Er klinkt een lach. “Heb je even?” Rustig de tijd genomen, begint hij aan zijn opsomming. “Ik ben bij Rockanje in de jeugd begonnen, later heb ik nog bij Spijkenisse, PFC, OHVV en Nieuwenhoorn gespeeld.” En nu dus bij Stellendam, in een heel andere wereld. “Vroeger keek ik vooral naar de centjes. Je bent jong en zit nog op school, dan is het best wel lekker om met de voetbal wat extra geld te verdienen. Dat is toch zo?” Maar bij de vierdeklasser, zit Bravenboer maar voor een ding: presteren. “Ik had vooraf toch wel een beetje gehoopt dat we voor plek één tot en met vijf zouden kunnen spelen. Afhankelijk van hoe je start. Mijn eigen doelstelling was het stelen van een periodetiteltje, dat is al gelukt!”

Leeft enorm
Desondanks blijft de aanvaller met beide beentjes op de grond. “Ik ga nu niet ineens roepen dat we kampioen moeten worden, je kunt in deze competitie echt tegen iedereen punten verspelen. Dat zag je vlak voor de winterstop wel tegen ‘Fortuna’.” Wat dat betreft is het goed dat Bravenboer, die vlak voor de onderbreking kampte met een blindedarmontsteking, weer helemaal fit is. “Daardoor heb ik vier wedstrijden gemist…” Een aderlating, gezien zijn kwaliteiten. “Ik loop heel weinig, maar kan wel een doelpunt maken. Soms speel ik echt een heel slechte wedstrijd, toch scoor ik er twee. Zo’n type spits eigenlijk.” Inmiddels staat de teller dan wel al op meer dan tien treffers, de lat ligt nog veel hoger. “Tussen de twintig en 25 moet wel lukken, anders zou ik teleurgesteld zijn.” Want dat Bravenboer na een aantal omzwervingen helemaal op zijn plek zit, dat mag duidelijk zijn. “Het is echt een ontzettend gezellige vereniging, altijd druk en het leeft enorm in het dorp. Zelfs tijdens uitwedstrijden. Als ik eerlijk ben, heb ik het in jaren niet zo naar mijn zin gehad.” En dus kunnen ze in Stellendam nog wel even van hem genieten. “Het is eigenlijk de bedoeling om hier af te sluiten. Die promotie wil ik nog een keer meemaken!”

Klik op vv Stellendam voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Stellendam voor meer informatie over de club.