Kevin Zegers wil vooral graag winnen met Spui

0
387

SPUI – Winnen, dat is wat elke wedstrijd bovenaan het lijstje staat van aanvaller Kevin Zegers. Al vijf seizoenen goed voor de nodige doelpunten, waarmee hij een belangrijk aandeel heeft in de prestaties van de vierdeklasser. Toch is het maken van doelpunten niet zaligmakend. ‘Als we maar winnen, dan maakt het me niks uit of ik dan een wedstrijd wel of niet scoor.’

Door een vijfde gele kaart die de felle en soms licht ontvlambare aanvaller eind vorig seizoen ontving, moest hij de eerste wedstrijd geschorst toekijken. “Dat was balen, want we misten al wat spelers door blessures. Het was dan ook extra zuur dat ik niet kon spelen. We stonden er niet sterk op en verloren mede ook daardoor wel van Rillandia. Daarna hebben we het opgepakt, al scoren we als ploeg wel moeizaam. Tegen Waarde wisten we eindelijk met meer dan één goal verschil te winnen. Lekker ook, want op die manier komen we steeds dichter bij de bovenste plekken in de buurt.”

Vorig seizoen scoorde Spui ook niet heel veel, maar kreeg de ploeg ook maar zeventien treffers tegen. Het was daarmee de minst gepasseerde vereniging in de vierde klasse en eindigde op een gedeelde tweede plek achter kampioen VC Vlissingen. Een echte doelstelling heeft de club niet uitgesproken, al hoopt Zegers wel om dichtbij de prestatie van vorig seizoen in de buurt te komen. “Het is hier niet zo, dat er crisis ontstaat als je een aantal wedstrijden verliest. Natuurlijk is de sfeer altijd beter als je wint, maar plezier staat hier bovenaan. Als je daarnaast mooi voetbal laat zien én je wint, dan is dat mooi meegenomen. Voor mezelf heb ik ook niet direct een getal aan doelpunten in mijn hoofd. Daar ben ik niet direct mee bezig. Ik ben spits en dan wil je natuurlijk scoren. Maar je kunt op veel meer manieren een bijdrage leveren.”

Dat begint volgens de 26-jarige aanvaller, die altijd in de jeugd van Terneuzense Boys speelde en na anderhalf jaar Vogelwaarde in 2017 bij Spui terechtkwam, in eerste instantie met hard werken. “Meters maken en jezelf kapot werken. Fel spelen en daarbij ook fysiek de strijd durven aangaan. Het zijn allemaal zaken die opgesloten zitten in mijn manier van spelen. En natuurlijk loop je dan wel eens tegen een kaart aan, terwijl ik soms ook verbaal wel eens mezelf laat horen. Misschien niet altijd even handig, maar dat is hoe ik ben en voetbal. Al ben ik wat ouder geworden sinds ik hier ben en dan leer je daarin ook bij. Het feit dat ik hier na ruim vijf jaar nog altijd speel, dat zegt ook hoe ik me hier op mijn gemak voel. Ik word gewaardeerd en voel me thuis. Elke keer ga ik met plezier naar de trainingen en wedstrijden, dat is voor mij de beste graadmeter.”

De vierde klasse is volgens de Terneuzenaar een prima niveau voor Spui, al denkt hij ook dat er op termijn wellicht meer inzit. “Elk seizoen bovenin de linkerrij meedoen, dat moet met deze groep sowieso mogelijk zijn. Er zijn wat jonge jongens die nu in de ploeg komen en zich goed ontwikkelen. We zijn in opbouw en misschien is de derde klasse op termijn wel mogelijk. Dit seizoen een periode pakken? Wie zegt dat het onmogelijk is? Het is niet direct een doel, maar zou wel leuk zijn. Als ik daaraan dan met hard werken, assists en een aantal goals een bijdrage kan leveren dan ben ik heel tevreden.”

Klik op VV Spui voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Spui voor meer informatie over de club.