Kees de Rooij zijn laatste seizoen bij SC Gastel

0
509
Kees de Rooij

De huidige hoofdtrainer van SC Gastel, Kees de Rooij, heeft besloten om zijn contract aan het einde van het seizoen niet te verlengen. In een verklaring legt hij uit: “Het nemen van zo’n besluit is altijd lastig, maar om zo snel als mogelijk duidelijkheid te verschaffen is zowel voor de club als voor mijzelf de beste manier.”

Daarom maakte de ervaren oefenmeester op dinsdagavond 5 december zijn besluit bekend bij de spelersgroep. “De spelersgroep reageerde begripvol. Het was voor hen geen super onverwachts besluit. Ondanks dat de gehele organisatie top is bij SC Gastel is het nu eenmaal zo dat trainers wisselen na een aantal seizoenen. Natuurlijk zal dit besluit niks veranderen in de goede samenwerking en ambities die ik momenteel deel met zowel de spelersgroep als de rest van de club.’’

Kees legt uit dat de gretigheid om terug te keren in de tweede klasse in de groep zo groot is, dat hij denkt dat zijn besluit dit niet zal veranderen. ‘’SC Gastel heeft nu zo’n mooie kwalitatieve mix met gasten van jong en oud. Zowel de jongeren gasten, als die met ervaring zijn zo ontzettend gretig dat ze allemaal graag willen terugkeren in de tweede klasse. Tot mijn vertrek gaan wij daar natuurlijk alles aan doen om deze ambitie voor de club te realiseren.’’ Daarnaast hoopt de hoofdtrainer dat zijn opvolger nog meer nieuwe succes gaat boeken met Gastel.

Tijd bij SC Gastel

Kees de Rooij trad aan bij SC Gastel in het seizoen ’21/’22, waar hij trainerschap overnam van Johan van Batenburg. Zijn eerste seizoen was meteen een succes, aangezien de ploeg onder zijn begeleiding kampioen werd in de derde klasse.

“Vanaf het eerste uur klopten de ambities van SC Gastel. Het was eigenlijk meteen een goede match, en dat heeft geleid tot mooie successen gedurende mijn tijd als hoofdtrainer.” Hiermee benadrukt hij niet alleen zijn eigen betrokkenheid, maar ook de gedeelde ambities die tot gezamenlijk succes hebben geleid.

Bestuurlijke reactie SC Gastel

Gedurende zijn driejarige termijn heeft Kees de Rooij bij SC Gastel dus een stempel gedrukt met het behalen van het kampioenschap. Zijn vertrek, hoewel begrijpelijk, laat een leegte achter.

“We respecteren uiteraard Kees zijn besluit en begrijpen zijn keuze. We werken fantastisch samen en dat zal zeker tot het einde van het seizoen zo blijven. We hebben nu allebei ruimte om op zoek te gaan naar opvolging. We gunnen Kees een mooie nieuwe club en we hopen zelf een geschikte kandidaat te vinden die onze nieuwe trainer mag worden,” aldus technisch commissielid Marcel Moerings.

“Gelukkig is ons netwerk groot en uitgebreid, we komen daar vast wel iemand in tegen.  We gaan er eens rustig voor zitten, de decembermaand leent zich daar uitstekend voor. Met een goede profielschets gaan we op zoek naar een trainer die past in het DNA van onze club,” voegt Hans van den Broek, lid technische commissie toe.

Toekomstbeeld

Het vertrek van Kees de Rooij markeert het einde van een tijdperk bij SC Gastel. Terwijl de club vooruitkijkt naar een nieuwe fase, blijft de erfenis van De Rooij als een herinnering aan succes en harmonie binnen de clubgemeenschap.

Terwijl de oefenmeester afscheid neemt van SC Gastel, werpt hij ook een blik op de toekomst: “Ik koester altijd een goede samenwerking. Ik ben trots dat ik overal kan terugkomen, dat men terugkijkt op een prettige samenwerking.” Zijn woorden suggereren niet alleen een afsluiting, maar ook een openheid voor nieuwe uitdagingen elders.

Klik op SC Gastel voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SC Gastel voor meer informatie over de club.

Klik hier voor alle ontwikkelingen omtrent amateurtrainers.