Kantinepraatjes met Niels van Heteren van Papendrecht 3

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met, Niels van Heteren ‘captain derde helft’ van Papendrecht 3.

Vanaf zijn zesde draagt Niels met trots het rood-zwart van Papendrecht. “Dit betekent dat ik inmiddels meer dan 20 jaar lid ben. Toen ik bij de senioren kwam ging ik eerst naar het tweede alvorens ik na drie jaar het welletjes vond. Ik wilde niet meer onder een trainer spelen en gewoon voor de lol. Na een jaar bij het vierde gevoetbald te hebben heb ik samen met Jordy Vervoorn en Marc Commandeur het initiatief gezocht om een prestatief derde elftal op te zetten. Op dit elftal kwam weliswaar een trainer, maar het serieuze moest achterwege blijven. Dus dat betekende een eerlijk wisselbeleid en de spelers hadden veel zeggenschap over de gang van zaken. We begonnen in de reserve vierde klasse en pakte ongeslagen de dubbel. Meer dan 100 doelpunten scoorden we in de competitie en we pakte dus ook de beker. We wonnen alles op één wedstrijd na. Dit was de allereerste bekerwedstrijd, die speelde we gelijk. Het jaar daarop promoveerden we weer, dit keer via de nacompetitie. We kwamen in het seizoen 2017-2018 in de reserve tweede klasse terecht en weer behaalden we de nacompetitie voor promotie. We werden in de tweede ronde uitgeschakeld. Het seizoen daarop kwamen we weer in de nacompetitie en wederom werden we in de tweede ronde uitgeschakeld. Dit seizoen ging het minder en speelden we voor lijfsbehoud. Iedereen weet de uitkomst van dit seizoen natuurlijk door de huidige omstandigheden.”

“We zijn een vriendenteam dus we doen met zijn allen vaak gezellig een biertje met elkaar. Uiteraard op de donderdagavond na het trainen en op zaterdag na de wedstrijd. Maar ook op zaterdagavond zijn we meestal met de gasten van de voetbal op stap. Daarnaast organiseren we elk jaar meerdere uitjes waar we een hapje gaan eten en uiteraard daarna wederom op stap. Ook gaan we weleens bij Bliecks Point spareribs eten en voetbal kijken als er een leuke wedstrijd is. Verder tennist de helft van het team ook nog eens met elkaar. Tot slot zijn we al op meerdere trainingsweekenden geweest waar het vooral om gaat wie er als eerste sneuvelt. Het is echt dan last man standing. Vooral uitspraken als ”Ik kan goed tegen drank” zijn niet slim om te maken voor zo een weekend.”

De gekste ervaring die hij met het team heeft mogen meemaken is een wedstrijd geweest bij Pelikaan. “Ik was net geslaagd van mijn studie. Uiteraard gaf ik een feest en ik had heel team uitgenodigd. Maar ook heel team was aanwezig. Het feest liep goed uit de hand en om 06:00 ging de laatste gast weg. Het feest was echter op vrijdagavond en de volgende moesten we dus uit bij Pelikaan voetballen. Het was nog vroeg, echt zo een eind van de ochtend wedstrijd. Iedereen kwam nog halfdronken aankakken en één speler had bij de Mac voor iedereen hamburgers van de Mac gehaald voor als ontbijt. We hadden toen nog een trainer en we speelde net in de reserve derde klasse met de ambitie om direct weer te promoveren. Hij wist niet wat die meemaakte. De kleedkamer stonk van de alcohol en iedereen zat gulzig hamburgers weg te werken. Die wedstrijd sloeg echt helemaal nergens op. Gasten werden misselijk in het veld en zaten in de wedstrijd nog te tollen van de drank. Niemand, maar dan ook niemand speelde goed. We speelde de wedstrijd nog gelijk ook, want dat was het niveau waarop we acteerde.”

Graag wilde Niels nog een shoutout doen naar Melvin ‘Mella’ Keesmaat. “Gezien de laatste berichten wordt het huidige seizoen niet meer hervat. Dit was zijn laatste seizoen en hij de veteraan in ons team. De altijd rustige Mella die onmisbaar was in de opbouw. De rust die hij uitstraalde en vooral de rust die hij had aan de bal zorgde ervoor dat we nog een beetje konden opbouwen. Hij is één van de belangrijkste spelers geweest in de successen die we hebben geboekt de afgelopen jaren qua voetbalniveau. De stille motor op het middenveld en later in de verdediging. We gaan hem zeer zeker missen en we nemen afscheid van een geweldige speler.”

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com.

Meer informatie over Papendrecht vindt u hier.

Wilt u Papendrecht 3 op de voet blijven volgen, dan klikt u hier.
Of lees 
hier een ander artikel over Papendrecht.

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.