Kantinepraatjes met Marc Commandeur van Papendrecht 3

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met, Marc Commandeur leider en trainer van Papendrecht 3.

Marc is eveneens als Niels ook sinds zijn zesde bij de club betrokken. “Na een aantal jaren actief te zijn geweest in het 2e elftal heb ik met andere de stap gemaakt naar recreatief voetbal. Dit deden we wel met de bedoeling om echt nog te gaan presteren. Dit hebben we ook gedaan met meerdere kampioenschappen en een bekerwinst. We hebben inmiddels eigen prijzenkast gecreëerd in de kantine, al wordt het weer tijd om hem aan te vullen. Sinds eind vorig jaar heb ik het bedrijf van mijn vader overgenomen en heb ik samen met Niels het bedrijf De Barossa. Met de Barossa hebben we onder andere het jubileumbier voor de voetbal ontwikkeld.”

Volgens Marc is de groep een stel volwassen die zich als pubers gedragen. “Na elke oefeningen ballen random richting de goal trappen. Je denkt dan van als ze allemaal op de goal zijn dan kan je er mee leven en maak je er het beste van, alleen ze gaan vaker tegen de ballenvanger of belanden zelfs in de sloot dan dat ze in de goal gaan (zonder een keeper op doel). Verder moet er iemand de rest zoveel mogelijk iedereen op de juiste plek zetten en vooral de juiste mensen op de bank zetten, of zelfs op de tribune als dat kan. Sinds dat ik begin van het jaar geblesseerd raakte aan mijn hamstring ben ik ingestapt als teammanager en sindsdien heb ik in 4 wedstrijden meer punten gehaald als de hele eerste seizoenshelft. Ik denk dat er een succescoach in mij schuilt, als vv Papendrecht genoeg betaalt wil ik het best blijven doen.”

“Je ziet spelers echt groeien. Een voorbeeld is Niels van Peteren die ik persoonlijk ontwikkeld heb als een loopwonder. Hij is zo ambitieus geworden dat die nu de Rotterdamse marathon wil gaan uitlopen in minder dan 3,5 uur. Hij zegt meerdere keren per week tegen me hoe dankbaar hij is dat ik dit in hem naar boven heb gehaald. Een ander voorbeeld van waar ik van kan genieten als parttime trainer is de ontwikkeling van Raymon Suijker. Hij is het typische voorbeeld van iemand met een mooie trap waar andere volgens sommige trainers nog weleens goed naar moeten kijken. Zonde alleen dat hij een essentieel onderdeel van het voetbal al voor z’n 30e verloren is, zijn loopvermogen.”

Volgens de trainer is er veel meegemaakt met het team. Het gekste is volgens hem dan toch wel dat er gele kaarten uitgedeeld werden tijdens wedstrijden voor het uitlachen van de beslissing van de scheidsrechter, volgens Reinier de ‘ref’. “Die wedstrijd was symbolisch voor het niveau waarin we actief zijn. Rode kaart voor te laat reageren om een bal weg te trappen en gele kaarten voor lachen, klappen en gepeperde uitspraken als “het is geen ballet” of “sjonge jonge waar ben je nou mee bezig”. Uiteindelijk gewoon met 4-1 verlies van het veld gestapt om het allemaal compleet te maken. Vervolgens een minuut boos zijn en dan paar biertjes om het allemaal te verwerken.”

Als het aan Marc ligt is de bijzonderste speler binnen de groep Misha. “Met stijgende verbazing heb ik iemand zo vaak binnen een week z’n eigen ongelijk zien bewijzen. Hij is denk ik al vaker te laat geweest dan alle andere spelers in heel hun voetbalcarrière. Dat ik z’n moeder weer aan de lijn had om te vragen of ze alsjeblieft hem wakker wilde maken, omdat die moest komen voetballen. Aan de andere kant heeft die een aantal jaar laten zien dat die met z’n snelheid en fanatisme veel doelpunten kan scoren. Ook heb ik hem onmogelijke ballen zien missen, maar zoals zijn vader zegt; “hij stond er wel, dat moet jij nog maar eens voor elkaar krijgen.”. Met iets meer techniek en motivatie had die best meer uit z’n carrière kunnen halen als voetballen op een winderig en drassig veld 5 met het 3e elftal.”

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com.

Meer informatie over Papendrecht vindt u hier.

Wilt u Papendrecht 3 op de voet blijven volgen, dan klikt u hier.
Of lees 
hier een ander artikel over Papendrecht.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.