Kan De Alblas de weelde nu wel dragen?

0
403
VV De Albas

De situatie doet nadrukkelijk denken aan die van praktisch een jaar geleden: opnieuw ligt derdeklasser De Alblas op ‘pole position’ en lijkt de formatie van trainer Maarten van Gastelen in een zetel naar de titel door te (kunnen) stoten. De vraag is echter: kan De Alblas de weelde dit keer wel aan?

OUD-ALBLAS – Wie in het begrip déjà-vu gelooft, zal veel houvast hebben aan de uitgangssituatie die De Alblas momenteel heeft in de derde klasse D. Want het is net alsof de tijd een jaar heeft stilgestaan voor de brigade van trainer Maarten van Gastelen. Oké, de oppositie ziet er dit seizoen iets anders uit maar de situatie is soortgelijk met die van twaalf maanden geleden toen De Alblas uiterst comfortabel aan de leiding ging en de weg naar het kampioenschap over zijdezacht fluweel leek te zijn uitgestippeld.

Na vijftien gespeelde wedstrijden en met 37 punten op het conto is het vertrekpunt naar de laatste reeks wedstrijden opnieuw ideaal, zo lijkt het. Runner-up Meerkerk moet een gat van negen punten zien te overbruggen en het pak clubs daarachter klontert achter de nummer twee samen. ,,Het gat was vorig seizoen nog groter toen wij met Alblasserdam in de achtervolging waren op De Alblas’’, weet Dennis Schoonewil, toenmalig trainer van Alblasserdam en nu met Lekkerkerk één van de opponenten van de lijstaanvoerder uit Oud-Alblas. ,,En op de slotdag stond Alblasserdam met de prijs en had De Alblas aan het einde van de rit helemaal niets. Dus er zijn gekke dingen gebeurd.’’

Een ezel stoot zich in het gemeen niet tweemaal aan dezelfde steen is een gezegde dat bij menigeen op sportpark Souburgh de komende tijd nog wel eens door het hoofd zal flitsen.  Trainer Maarten van Gastelen van De Alblas, die een jaar heeft bijgetekend bij de club en na het zomerreces aan zijn vierde jaargang gaat beginnen op Souburgh (‘Het is heel prettig werken met de spelersgroep en met de mensen om me heen. Daarnaast zie ik ook voor komend seizoen volop perspectief met deze selectie. Zoals het er nu naar uit ziet blijft de groep volledig intact, dus het plaatje ziet er goed uit’), en zijn spelersgroep hebben echter veel leergeld betaald vorig seizoen. Bovendien heeft Van Gastelen de beschikking over een ploeg met veel scorend vermogen met Jeroen Muilwijk en Jari Zijderveld (foto). Tot eind februari maakte De Alblas slechts twee uitglijders: uit bij Haastrecht en VVAC. Na die laatste wedstrijd was Van Gastelen heel realistisch: ,,Alle credits voor VVAC, dat heel tactisch en geconcentreerd voetbalde. Wij waren, op onze keeper na, ondermaats en moeten vooral beseffen dat het weleens tegen kan zitten in een wedstrijd.’’

Dat besef was er zeker, want Everstein en Dilettant ondervonden nadien aan den lijve dat de koploper zich makkelijk hersteld had. Het aftellen is dus langzaam begonnen bij De Alblas, dat de jacht op de titel dit keer wél goed wil afronden.

klik op vv De Alblas voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv De Alblas voor meer informatie over de club.