Kampioenen: G-team Theole pakt de titel!

0
192

Het G-team van Theole is in het eerste seizoen in de competitie direct kampioen geworden. De kampioenswedstrijd werd met maar liefst 7-1 gewonnen, terwijl de ploeg na één minuut juist achterstond. Een knappe prestatie van de mannen uit Tiel.

“Ze stonden stijf van de zenuwen. Het kampioenschap leefde echt, ze waren er al weken over bezig. Na 1 minuut kwamen ze ook nog eens op achterstand en toen dacht ik wel: dit wordt hem niet”, geeft leider Jan van Empel eerlijk toe. “Ik heb toen tegen ze gezegd: ‘Gewoon blijven overspelen, niet proberen alleen aan de overkant te komen.’ Net voor rust maakten ze de 1-1, 2-1 en 3-1 en aan het begin van de tweede helft de 4-1: toen was het wel gelopen.”

Het kampioenschap is vol enthousiasme gevierd. “We hebben samen gegeten en gedronken in de kantine, ze hebben allemaal een beker gehad en als team een kampioensschaal. Ze gingen reuzetrots naar huis en dat is terecht natuurlijk.” Hoewel het G-voetbal bij Theole al lang bestaat, geldt dat niet voor het seniorenelftal. Die senioren deden dit seizoen pas voor het eerst mee aan de competitie. “Dat ze dan direct kampioen worden, is heel erg mooi.”

Het G-team van Theole was bij vlagen oppermachtig in de competitie. “Soms ging het zelfs richting de 10-0, maar dat is niet leuk voor ons en niet voor de tegenstander. Dan voerden wij wat positiewisselingen door, de jongens die nooit scoren mochten dan voorin staan en we spraken met de rest van het team af dat alleen die spelers een goal mochten maken. Ons uitgangspunt is ook: iedereen krijgt speeltijd.”

Het G-voetbal is niet meer weg te denken bij Theole. De samenwerking met de rest van de vereniging is ook top, het is echt een volwaardig onderdeel van de vereniging geworden. Van Empel is daar erg over te spreken, want hij kent ook verenigingen waarbij dat niet het geval is. “Bij Theole komen spelers van het eerste zelfs regelmatig training geven aan het G-team.” Naast de senioren heeft Theole ook een jeugd G-team.

Van Empel is in aanraking gekomen met het G-voetbal via zijn zoon. Hij vindt het belangrijk dat ook mensen met een beperking de kans krijgen om te sporten. “Iedereen moet die mogelijkheid hebben. Deze mensen worden vaak vergeten, maar dat is onterecht.” Iedereen is dan ook welkom bij Theole. “We kunnen altijd spelers van tussen de 8 en 80 jaar met een beperking gebruiken. Ook begeleiders zijn van harte welkom.”