Kamerling en Goodett: solide verdedigingsduo

Nick Kamerling (29) en Edinho Goodett (32) vormen voor het vijfde seizoen op rij het centrale verdedigingsduo van Papendrecht. Met hun lengte van 1,94 en 1,93 meter zijn de twee verdedigers in de lucht bijna niet te kloppen, maar ook op andere manieren blijkt het duo dit seizoen weer zeer lastig te passeren.

Defensief kan Papendrecht fraaie statistieken overleggen. ”Dat zijn cijfers waar we trots op mogen zijn, maar dan wel als hele ploeg. Ik zie dat echt als een teamprestatie. Iedereen levert wekelijks zijn bijdrage, dus ik zou het niet eerlijk vinden als wij daarvoor met de eer gaan strijken”, zegt Goodett. De fysiek sterke verdediger speelde in zijn jonge jaren altijd al bij Papendrecht, maar na acht jaar bij andere clubs keerde hij in de zomer van 2015 terug op Slobbengors.

Nick Kamerling speelt al ruim tien jaar in de hoofdmacht van Papendrecht. Hij maakte de afgelopen tien jaar de opmars vanuit de vierde klasse naar de eerste klasse mee, de laatste jaren als aanvoerder. ”Het is mooi om die hele opmars te hebben meegemaakt. Ik heb een tijdje veel duels gemist vanwege een hersenschudding en een knieblessure, maar in 2019 heb ik geen wedstrijd meer gemist en dit seizoen gaat het ook heerlijk. Ik ben nu op mijn best denk ik”, zegt Kamerling. De twee kopsterke verdedigers zijn door de lucht vrijwel niet te kloppen, maar ook op snelheid en via snelle combinaties komen tegenstanders er maar moeilijk doorheen. ”We hebben aan één blik of woord vaak genoeg. Die communicatie gaat bijna vanzelf, zeker nu we al vijf jaar naast elkaar staan. We zijn allebei geen schreeuwers in het veld, maar we zorgen dat we positioneel goed staan en anticiperen op wat er gaat gebeuren”, zegt Goodett.

Kamerling geniet ook van het pure verdedigen. ,,Als we onder druk staan en in de laatste minuten alles weg moeten werken, maar dan wel winnend van het veld af stappen.. Dat is genieten. Hopelijk mogen we dat nog lang doen. Ik denk dat we nog wel een paar jaar mee kunnen op dit niveau.”

Meer informatie over VV Papendrecht? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van de Alblasserwaard.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.