‘Hard werken, goed voetballen en veel feesten: dát is Moerse Boys’

0
102

“Eenmaal bij de Moer, dan blijf je bij de Moer.” Het zijn de mooie woorden waarmee Olav den Ridder het interview afsluit. De Verenigingsman van het jaar 2019 van Moerse Boys vertelt over de vele handen die het werk bij de club licht maken, zijn eigen liefde voor het oranje-wit en de bloeiende damestak.

Op de middag dat Moerse Boys de strijd aangaat met Baronie in de hoofdklasse, pakt Olav den Ridder letterlijk het wapen op. Hij duelleert dan met het Gilde Sint Willibrordus uit Klein-Zundert in een interland tegen de Belgen. “Maar zo fanatiek als bij de voetbal ben ik daar niet hoor.” Want Den Ridder werd afgelopen december niet voor niets verkozen tot Verenigingsman van het Jaar bij Moerse Boys. “De uitreiking van die titel is een jaarlijks terugkerende traditie, het is een heel mooi lijstje namen om tussen te staan. Maar ik vind het veel belangrijker om te zien hoeveel waardevolle vrijwilligers we bij de club hebben. Een grote groep mensen doet heel veel voor Moerse Boys. Het is een cliché, maar onze vereniging is echt een grote familie. De saamhorigheid is enorm, niemand voelt zich beter of doet zich beter voor dan een ander. Het bestuur staat middenin de vereniging en ook de spelers uit het eerste draaien gewoon nog bardiensten, trainen jeugdteams of zitten in de activiteitencommissie. Iedereen kent elkaar en heeft veel voor elkaar over. Hard werken, goed voetballen en veel feesten: dat is Moerse Boys.”

Dames
Wat Den Ridder zelf allemaal gedaan heeft bij de club? Hij voetbalde tot de A-jeugd, stopte toen een paar jaar, om later terug te keren in het achtste seniorenelftal. Hij werd na zijn terugkeer direct lid van de activiteitcommissie, stond aan de wieg van de officiële supportersvereniging van Moerse Boys en is ook al een jaar of elf leider in de damestak. “Dat begon eigenlijk als een grapje tijdens een feestavond ter afsluiting van het voetbaljaar, maar die dames kwamen vlak voor het begin van het nieuwe seizoen toch weer bij ons terug. Ze vroegen of een teamgenoot en ik de leiders van hun elftal wilden worden, de Dames 2. Dat hebben we gedaan. Dames 2 was echt lang leve de lol, puur recreatief. Later ben ik leider geworden van Dames 1, onder Patrick Joosen.”

Den Ridder geniet ervan om te zien hoe de damestak zich in het afgelopen decennium in de club heeft genesteld. “Dat hebben ze zelf voor elkaar gekregen, door vrijwilligerstaken op te pakken, maar ook altijd bij de activiteiten aanwezig te zijn. Daarnaast begonnen ze in de vijfde klasse en hikken ze nu tegen de tweede klasse aan, sportief doen ze het dus ook goed. Je merkt dat iedereen blij is met de dames bij Moerse Boys, we zouden ons deze club zonder die tak niet eens meer voor kunnen stellen.” De groei van het meidenvoetbal blijft het voor Den Ridder ook interessant houden. “Ik vind het tof om mijn steentje aan deze ontwikkeling bij te dragen en zie dat er nog veel meer in zit, als je naar hun kwaliteiten kijkt.”

Geen toeval
Kortom, Den Ridder voelt zich thuis bij Moerse Boys. “Dat hard werken, lekker voetballen en veel feesten gaat de laatste jaren hartstikke goed bij de club. En dat is geen toeval.”

Meer informatie over Moerse Boys? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Etten-Leur.