JVOZ-talent van de Kerkhove houdt van voetbal op hoog niveau

0
289

KLOOSTERZANDE/ VLISSINGEN – Hij zit inmiddels voor het tweede jaar in een topsportklas van het Vlissingse Scheldemond College. Pepe van de Kerkhove (13) uit Kloosterzande geniet met volle teugen van de combinatie school en voetbal. Want het jeugdige voetbaltalent zit alweer drie seizoenen in de opleiding van JVOZ.

De keus voor het Scheldemond College was voor de middenvelder van de JO14 echter geen moeilijke. Het is wel elke dag vroeg uit bed, want om 6:45 uur stapt hij op de bus richting Vlissingen. “Dan is het school tot kwart over twee en sta ik om half drie op het voetbalveld om te trainen. En dat dus vier dagen per week. Alleen op woensdag trainen we niet en hebben we langer school. Ik heb het er heel graag voor over en geniet volop van de kansen die ik krijg. Ik wil proberen om er als voetballer het maximale uit te halen en daar is dan JVOZ een mooie kans voor bij ons in Zeeland.”

Maar het talent van de tiener is ook buiten de provinciegrenzen al meer dan bekend. Zo werkte hij in dit jaar al een meerdaagse stage af bij PSV Eindhoven. Ook enkele trainingen bij JVOZ-opleidingspartner Sparta Rotterdam heeft hij achter de rug. Een blessure vorig seizoen, gooide een prachtige kans echter nog in duigen. “Ik kreeg vorig jaar een uitnodiging om een meerdaagse stage te gaan doen bij AFC Ajax. Maar door mijn blessure aan de knie ging die jammer genoeg niet door”, zegt de huidige aanvoerder van de JVOZ JO14, die tot zijn tiende speelde in de jeugd van v.v. Hontenisse.

Toch heeft hij dit seizoen de draad van presteren weer opgepakt, terwijl het ook op school prima gaat. “Elke dag maak ik netjes mijn huiswerk en haal goede cijfers. Mijn ouders stimuleren me daarin ook en geven me alle kansen. Ook bij Scheldemond worden die kansen me gegeven. Daar probeer ik optimaal gebruik van te maken. En dan zie ik wel waar ik uiteindelijk terecht kom. Ik hoop natuurlijk ooit bij een profclub te komen, daar train ik hard voor in elk geval.”

Binnenkort volgt er al een nieuwe kans, wanneer hij op stage gaat bij de jeugd van Belgisch kampioen Club Brugge. Maar ook PSV en AFC Ajax hebben hem zeker nog op de radar, terwijl ook andere profclubs hem volgen. Wat het uiteindelijk wordt maakt Pepe niet uit, al heeft hij wel een stiekeme voorkeur. “Maar dat ga ik niet zeggen. Eerst maar mijn best doen en blijven presteren. Op het veld én op school. Want als het een niet mocht lukken, dan is een diploma later ook erg belangrijk.”

Wil je meer informatie over de club JVOZ? Klik hier.
Lees hier de krant van Zeeuws-Vlaanderen.