Faas staat al 25 jaar met de vlag in zijn hand bij Sluis

0
122

Het vrijwilligersleven zit bij hem in de genen, dat kan niet anders. Angelo Faas (43) zet zich in Sluis in op allerlei gebieden. Net als zijn vader dat vroeger deed.

Er zijn clubs die vrijwel ieder seizoen wel weer moeten uitkijken naar een nieuwe vlagger. Bij zondag-vierdeklasser SV Sluis kennen ze dat probleem helemaal niet. Oké, Faas was even twee jaar ergens anders te bewonderen, maar is al vanaf zijn achttiende assistent-scheidsrechter van het eerste elftal. Hij debuteerde dus al 25 jaar geleden!

Vrijwel al die tijd combineerde Faas zijn assistent-werkzaamheden met het voetballen bij het tweede elftal. Waar broer Stefan altijd het doel verdedigde (ook nog in het eerste), daar was Faas de voetballer. Eentje die al vanaf zijn vijfde het rood-witte tenue droeg. ,,Totdat ik drie jaar geleden dus m’n enkelband scheurde”, vertelt Faas nog altijd met enige weemoed in zijn stem.

PAPLEPEL
Samen met vader Jaap maakte hij nog een tweejarig uitstapje naar Cadzand. Hij als vlagger, vader als verzorger. ,,We waren het destijds niet helemaal eens met het beleid bij Sluis, omdat er veel Belgische spelers kwamen. Zelf was m’n vader vroeger ook assistent-scheidsrechter, en was hij zelfs actief voor de KNVB. Hij deed echt van alles; verzorger, vlagger, en hij was zelfs nog voorzitter van SV Sluis. Ook was hij enorm betrokken bij de EHBO. Zeven jaar geleden is hij overleden.”

Het vrijwilligersleven werd bij Faas dus met de paplepel ingegoten. Buiten het voetbal om is hij al sinds zijn 21ste actief bij de vrijwillige brandweer. En ook de jeugd krijgt zijn aandacht. ,,Af en toe fl uit ik die op zaterdag, en ook bij toernooien ben ik vaak van de partij. Ze weten m’n telefoonnummer…”

,,Weet je”, sluit Faas af. ,,Het vlaggen is gewoon een hobby en ik help de vereniging ermee. Zoals ik ook af en toe met de ophaal van het oud papier help, en vroeger met het onderhoud van de velden. Zoiets doe je gewoon voor je clubje.”

Wil je meer informatie over de club Sluis? Klik hier
Lees hier de krant van Zeeuws-Vlaanderen