Justin Goverde kent prima start bij buurman Seolto

0
193

Een derby winnen en het seizoen is geslaagd. Zover willen ze bij Seolto nog niet gaan, maar dat ze blij zijn met de start van de competitie, dat mag duidelijk zijn. Na overwinningen op Klundert en De Fendert doet de derdeklasser uitstekend mee, doelman Justin Goverde is het slot op de moeilijk te passeren deur.

Bouwbedrijf-Jos-Vrolijk

Wie tegen de twintigjarige Goverde had gezegd dat hij ooit eerste doelman zou zijn bij Seolto, was waarschijnlijk heel vreemd aangekeken. Want, zo stelt hij zelf. “Goverde is van vroeger uit eigenlijk wel een beetje een Virtus-familie, dat kwam vooral door mijn opa.” Logischerwijs begon hij daar dan ook met voetballen. “Heel mijn jeugd, tot mijn achttiende. Bij het eerste hadden ze al een keeper, dus ging ik naar DHV.” Op advies van de toenmalige voorzitter. “Die kwam naar mij toe, dat ze een keeper zochten. Daar heb ik het twee jaar heel leuk gehad, maar Seolto was toch net wat dichterbij.”

Prestatiegericht

En dus maakte hij dit seizoen de overstap naar het oranje-witte deel van Zevenbergen, voor Goverde niet onbekend. “Daar zaten al heel veel vrienden, dus die stap was best wel logisch eigenlijk.” Dichterbij dus, maar wel bij de buurman van de club waar hij ooit was begonnen. “Op zondag kom ik nog weleens bij Virtus, dan vinden ze het vooral allemaal mooi dat ik hier in de basis sta. Ze gunnen het mij wel.” De clubs zijn volgens hem ook steeds meer met elkaar te vergelijken. “Vroeger was Virtus echt prestatie en Seolto plezier, maar je merkt dat ze hier nu ook steeds meer prestatiegericht worden. Ze willen meer zijn dan de tweede club van Zevenbergen.” Daar draagt hij zelf ook maar wat graag zijn steentje aan bij. “Op dinsdag en donderdag geef ik keeperstraining aan de jeugd, dat deden ze hier eerst nog niet. Dat is een goede stap, denk ik. Het wordt steeds serieuzer.”  Inmiddels voelt Goverde zich helemaal thuis. “Het was in het begin wel even wennen natuurlijk, als nieuweling. Maar ik ben echt goed opgevangen, heb het uitstekend naar mijn zin.” Dat hij het goed naar zijn zin heeft, komt ongetwijfeld ook door de goede resultaten. “Daar zijn we heel blij mee, vooral die overwinningen tegen Klundert en De Fendert waren echt lekker. Veel publiek, je kent sommige jongens van de tegenstander, dat soort potjes wil je winnen. Het is toch een beetje haat en nijd.”

imcoda

Leergierig

Die goede resultaten zag niemand echt aankomen, erkent hij. “De voorbereiding was matig, ook voor mezelf. We wonnen weinig en gingen met 352 een nieuw systeem spelen, dat was voor iedereen wennen. Uiteindelijk kregen we het net op tijd door.” Goverde kijkt tevreden terug op zijn eerste wedstrijden in het shirt van Seolto. “Ik sta lekker te keepen. We hebben drie treffers tegen, allemaal uit een hoekschop. Dat is voor een keeper enorm frustrerend, maar daar hebben we aan gewerkt.” Het vertrouwen in zijn verdedigers is groot. “Er staan drie ervaren gasten voor mij, dat is wel lekker. Daardoor geven we weinig weg.” Stiekem durft hij naar boven te kijken. “Misschien zit er wel een plek bij de eerste vijf in? Het gaat nu zo goed.” Daar hoopt hij zelf een belangrijke bijdrage aan te leveren, want de jongeling is leergierig. “Ik ben een meevoetballende keeper, met goede reflexen, maar zou op hoge ballen en steekballen nog genoeg kunnen verbeteren. Als je gaat, moet het voor honderd procent zijn. Dat vind ik nog lastig inschatten.” Vroeger leerde hij dat door naar Edwin van der Sar te kijken. “Door Van der Sar ben ik eigenlijk gaan keepen, dat was echt mijn voorbeeld, alles klopte bij hem.” Voordat hij aan een stapje hogerop denkt, wil Goverde eerst een paar jaar knallen bij Seolto. Keert hij ooit nog terug bij Virtus? Hij denkt even na. “Wat ga ik daarop zeggen? Het zou kunnen.”

Meer informatie over VV Seolto? Klik hier.
Klik hier voor meer artikelen van VV Seolto.