Justin Beemsterboer vormt zich verder in eerste klasse

Een van de hoogtepunten uit de nog korte voetballoopbaan van Justin Beemsterboer was de beslissingswedstrijd in juni van dit jaar met Papendrecht op De Molenwei in Heerjansdam tegen NSVV. Mede dankzij zijn openingstreffer won Papendrecht met 2-1. Daardoor komt de ploeg nu uit in de eerste klasse.

PAPENDRECHT – ,,Mijn grootste teleurstelling blijft dat wij vorig seizoen geen kampioen werden. Ik had ervoor kunnen zorgen dat wij de uitwedstrijd bij Nivo Sparta wonnen. Het bleef gelijk en daardoor werden zij de kampioen. Aan de andere kant was die nacompetitie toch ook geweldig. De supporters stonden ons thuis op te wachten met rode fakkels. Heel de club leeft door dit succes op.”

Justin Beemsterboer werd in Papendrecht op een steenworp van sportpark Oostpolder van Drechtstreek geboren. ,,Ik ben desondanks bij Papendrecht gaan voetballen. Op jonge leeftijd verhuisden wij vanwege de paardenhobby van mijn moeder naar Hank. Mijn vader heeft mij nog twee jaar

naar Slobbengors gebracht, waarna ik bij Altena ben gaan voetballen. Ik mocht er op 15-jarige leeftijd al bij het eerste elftal meetrainen. De trainer nam mij mee naar TSC/Oosterhout waar ik een paar jaar op divisieniveau bij de jeugd heb gespeeld. Dat was echt goed niveau. Ik debuteerde bij trainer Ad van Seeters in het eerste elftal. In mijn jeugdperiode bij Papendrecht ben ik nog gescout door FC Dordrecht. Na een stageperiode moest ik er weer weg. Niet goed genoeg kennelijk, maar wel een mooie ervaring.”

Als Beemsterboer wordt gevraagd wie zijn beste trainer ooit was, komt meteen de naam van Paco Ariza Lora bovendrijven. ,,Hij heeft als jeugdtrainer iedere speler bij Papendrecht beter gemaakt. Hij kon mij geweldig stimuleren.”

PASSIE
In het bekerduel tegen dorpsgenoot Drechtstreek viel voor Papendrecht en Justin Beemsterboer alles op zijn plaats. De spits reageerde kort na dat historische duel: ,,Het liep bij ons als een tierelier. Hier hebben wij het vorig seizoen met trainer Johan Sturrus zo hard aan gewerkt. Veel verrassing in de aanvalsopzet en dit keer werden de kansen ook nog eens benut.” Papendrecht schminkte rivaal Drechtstreek in eigen huis met 1-6 af. Het was volgens kenners acht jaar geleden dat Papendrecht van de buren had kunnen winnen.

Sturrus verwacht dat Beemsterboer nog sterker kan worden. “Natuurlijk doet hij het goed, steeds beter. Hij is nog jong en heeft veel perspectief. Het komende seizoen in de eerste klasse zal hem verder vormen.”

Justin Beemsterboor heeft naast voetballen nog een grote passie: hij gooit graag een hengel uit. Zijn vakantie besteedt hij eraan. ,,Mogelijk ga ik binnenkort nog een keer. Ik ben een echte karpervisser. Ze zitten overal. Ik moet wel een beetje oppassen dat zo’n buitenlandse vistrip niet in conflict komt met het voetballen bij Papendrecht.”

Papendrecht opende dit seizoen met een 3-0 winst op Oranje Wit, maar verloor vervolgens uit bij Almkerk met 1-0. ,,Oranje Wit heeft mij in juni gevraagd om daar te komen voetballen. Daar ben ik niet op ingegaan. Ik kijk uit naar deze competitie. Dit eerste-klasseniveau is mooi voor mij. Leuk ook dat wij het vrijwel alleen met eigen jongens doen. Ik wil nog steeds leren. Vanuit het middenveld stuurt Sven van der Net mij goed aan.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Mees Snoeren van Nac Breda is nog regelmatig de vinden bij zijn oude club VCW

Mees Snoeren (13) droomt van een leven als profvoetballer. Het leven van de talentvolle middenvelder van NAC Breda staat...

Henk Vlielander stopt, maar gaat niet weg bij CWO

Bij Combinatie Wil Overwinnen moeten ze voor het eerste elftal op zoek naar een nieuwe verzorger. Henk Vlielander stopt...

Guus de Jong, de trotse aanvoerder van DVVC

Als Guus de Jong met de aanvoerdersband het veld opwandelt op Sportpark Dongekant, giert er steeds weer een gevoel...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.