Jurre Kreft speelt regelmatig dubbele wedstrijden bij Serooskerke

0
355
Jurre Kreft Serooskerke Veere

SEROOSKERKE – Hij is nog altijd speler van de JO19 bij de SJO Serooskerke/Veere, maar toch is Jurre Kreft (17) dit seizoen ook veelvuldig ook nog actief bij de seniorenteams van zijn club Serooskerke. ‘Je doet het om de club te helpen en het is bovendien ook leerzaam.’

Sinds hij zestien jaar is, wordt er door de seniorenteams van de Walcherse derdeklasser in de weekenden geregeld een beroep gedaan op de sportieve inspanning bij de jeugdspeler, die niets liever doet dan voetballen. “Ik speel al sinds ik zes jaar ben hier bij ‘Seroos’ en dat doe ik met heel erg veel plezier. Als je daarmee andere teams kan helpen, dan vind ik ook dat je dat moet doen. En zo zijn er nog spelers bij mij uit de JO19 die dat doen. En het maakt me niet zo heel veel uit welk elftal dat dan is. Ik heb al eens bij het eerste op de bank gezeten, dat was leuk. Maar ik vind het dan toch prettiger om bij het vierde elftal gewoon lekker mee te kunnen voetballen.”

Het is voor de centrale verdediger, die ook goed als centrale middenvelder uit de voeten kan, niet direct een probleem om zichzelf staande te houden tussen de volwassen kerels. “Fysiek is het met mijn lengte van 184 centimeter en bijna negentig kilo geen probleem inderdaad. Ik durf de duels wel gewoon aan te gaan. Maar het is meer dat het vooral in handelingssnelheid en hardheid toch wennen is ten opzichte van wedstrijden in de eerste klasse met onze JO19. In de jeugd hebben we samen met Veere een leuke spelersgroep, die ook buiten het veld goed is met elkaar. Maar ik ben graag met sport en vooral voetbal bezig, dus als ik dan nog een wedstrijdje met de senioren kan meepakken dan zeg ik niet snel ‘nee’ als de vraag komt. Het is een goede leerschool, want op termijn hoop ik natuurlijk wel om ooit het eerste elftal te halen.”

Dat is nog toekomstmuziek voor de Cios-student, die ook voor zijn opleiding stage liep bij de SJO van Serooskerke/Veere en nu nog altijd actief is als jeugdtrainer. “Nog meer voetbal inderdaad haha. Vorig jaar trainde ik er de JO8, maar sinds dit seizoen ben ik als trainer verantwoordelijk voor de JO12. Dat is gewoon gaaf om te doen en sluit prima bij mijn opleiding aan. Al doe ik het nu niet meer als stagiair, maar puur omdat ik er lol in heb. Heerlijk om elke maandagavond een uurtje training te kunnen geven en daarna zelf te kunnen trainen. Op het veld staan, in welke vorm of bij welk team dan ook, is het allerleukste wat er is voor mij. Dat hoop ik dan ook nog heel veel seizoenen te kunnen en mogen doen.”

Klik op V.V. Serooskerke voor de laatste artikelen over de club.
Klik op V.V. Serooskerke voor meer informatie over de club.