Jur Buijs: ”Ik wilde graag de mouwen opstropen voor HZ’75”

0
265
jur-buijs-hz-75

Sinds Jur Buijs is toegetreden tot het bestuur bij HZ’75, zit er weer schwung in de kleine club uit Hooge Zwaluwe. Buijs kijkt met trots naar wat hij de afgelopen maanden heeft neergezet bij zijn club. “Ik wilde graag de mouwen opstropen voor de club.”

Het is weer wekelijks ouderwets gezellig bij HZ’75. Daarvoor mogen de leden Buijs bedanken. “Mijn grootste doel was om de club weer leven in te blazen. Ik organiseer soms een feestje, af en toe een activiteit en heb de kantine onderhanden genomen. Ik vond het belangrijk dat de sfeer zou verbeteren bij de club.” Buijs hing discolampen op en plaatste statafels, waardoor steeds meer leden ook na de wedstrijden bleven hangen.

De coronapandemie heeft er ook bij HZ’75 keihard ingehakt. “In die maanden konden we zo weinig doen met onze leden. We wonen in een klein dorpje en hebben maar acht teams, dan val je onder de categorie heel klein”, aldus Buijs, die zelf speler en de leider is van het tweede elftal van de club. “Ik vond het belangrijk dat we het met zo’n klein clubje alsnog naar ons zin zouden hebben en een goede sfeer zouden creëren. Daar hebben de leden én de club uiteindelijk baat bij.”

Buijs merkte dat zijn enthousiaste werkwijze aansloeg. “Er was enorm veel vraag van de leden naar meer activiteiten, meer gezelligheid. Zij gaven aan dat er te weinig georganiseerd werd. Ik wilde graag de mouwen opstropen voor de club en iets betekenen voor de leden. Dat wordt enorm gewaardeerd.” Eind vorig jaar organiseerde Buijs een succesvol Oktoberfest. Bovendien werd het clubhuis drukbezocht tijdens het WK voetbal en werden er een voetbaltoernooi afgewerkt voor de jeugd. In juni heeft Buijs nog een fraaie seizoensafsluiting in petto.

De 26-jarige Buijs geniet er zelf ook van. Wekelijks kijkt hij weer uit naar het weekend, het absolute hoogtepunt van de week. “Iedereen kent elkaar bij de club, dat maakt het zo leuk. Ik kan echt bij iedere tafel aanschuiven en een leuke avond beleven. Ik kom heel graag bij HZ’75. Of ik een clubman ben? Haha, dat kun je wel zeggen.”

Ook zijn mede-bestuurders zijn blij met het initiatief dat Buijs neemt. De club merkt namelijk ook dat de inkomsten toenemen sinds Buijs is toegetreden tot het bestuur van de club. “We zijn na corona gestopt met de maandelijkse bingo en halen ook het oud papier niet meer op. Dat zorgde jaarlijks toch voor een mooi zakcentje. Dat moesten we op een manier compenseren. Het is mooi dat het aanslaat waar we mee bezig zijn. Maar daarvoor verdien ik echt niet alle credits, ik krijg ook veel hulp van andere leden. Uiteindelijk doen we het hier samen.”

Misschien zorgt de verbeterde sfeer bij HZ’75 wel voor aantrekkingskracht. “Het zou mooi zijn als ons ledenaantal zou groeien. Maar we willen het wel doen met jongens uit ons eigen dorp, we zijn echt een ons-kent-ons-vereniging. Toch zou het mooi zijn als er de komende jaren meer leden bij komen. HZ’75 is een gemoedelijke, familiaire club en dat zal het altijd blijven.”

Klik op de link voor meer artikelen over HZ’75
Klik op de link voor meer informatie over HZ’75