Jorn Soethout keert terug op het oude nest

0
91

Hij hoopt op een zo mooi mogelijk einde bij Serooskerke, maar verlangt tegelijkertijd al naar het nieuwe avontuur met ‘zijn’ Zeelandia Middelburg. Jorn Soethout draagt komend seizoen weer zijn vertrouwde clubkleuren. ‘Zeelandia Middelburg is van jongs af aan mijn club. Ik woon er praktisch om de hoek en mijn beste vrienden lopen er rond. Ik zie er echt naar uit om terug te keren.’

banner_koningsport_small_VJ

Jorn doorliep de jeugd van Zeelandia Middelburg en was tot vorig seizoen vaste waarde op de rechterflank van Zeelandia Middelburg 1. Hij kijkt niet alleen terug naar het weerzien met oude bekenden, maar ook met nieuwe teamgenoten. ‘Het is leuk dat er meer oud-teamgenoten terugkeren komend seizoen. Maar ik zie ook uit naar de samenwerking met nieuwe teamgenoten en een nieuwe trainer. Met de jongens die er nu spelen ontstaat er volgens mij een heel sterk en getalenteerd team.’

In de afgelopen periode maakten al meer oudgedienden hun terugkeer bekend. ‘Natuurlijk heb ik dat wel mee laten spelen in mijn besluit. Het begon al met Dennis en Yannick, met wie ik ontzettend mooie jaren heb beleefd. Toen er nog meer volgden ging het eigenlijk steeds meer kriebelen.’ Ook Sander Ouwerkerk, met wie Jorn samen naar Serooskerke vertrok, keert komend voetbaljaar terug. ‘Het is leuk om samen terug te keren, maar we hebben het besluit wel echt los van elkaar genomen. We hebben elkaar zelfs bewust een beetje met rust gelaten de laatste twee weken, zodat ieder zijn eigen beslissing kon nemen. Anders ga je het wellicht teveel van elkaar af laten hangen.’

Het seizoen bij Serooskerke verloopt vanwege het stilleggen van de competitie niet zoals Jorn gehoopt had. ‘Toch heb ik het er goed naar mijn zin. Ik denk ook dat het goed voor mij is geweest om een keer bij een andere club te hebben gekeken. Maar Corona laat je wel realiseren waarom je zo graag voetbalt. En dat is in de eerste plaats voetballen met je beste vrienden. Ik kan niet wachten om dat straks weer te kunnen doen.’

Bron & foto: Zeelandia 

Klik hier voor meer artikelen over Zeelandia