Eerste versterking voor volgend seizoen: Perry Bierkens

0
108

RBC heeft de eerste versterking binnen voor komend seizoen. Het is Perry Bierkens, de 30-jarige aanvoerder van hoofdklasser Halsteren.

HappyPoint_desinfectie

Bierkens speelde ten tijde van het betaald voetbal in de jeugd van RBC. Hij doorliep de voetbalopleiding vanaf de D2 t/m B1. Eerst als aanvaller, later als middenvelder. Na RBC vertrok hij naar Roosendaal. Daar ontwikkelde hij zich dusdanig goed dat Halsteren, dat toen in de Eerste Klasse uitkwam, hem in 2012 overnam. Na twee seizoenen deed Bierkens vanwege zijn werk destijds bij Defensie een stapje terug naar zaterdag derdeklasser De Fendert. Maar een jaar later ging Bierkens toch weer hogerop en vertrok naar hoofdklasser Vlissingen. Een seizoen later keerde de Roosendaler terug naar Halsteren dat inmiddels ook in de Hoofdklasse uitkwam. Daar speelt de 1,90 meter lange centrale verdediger nu inmiddels voor het vijfde achtereenvolgende seizoen.

Bierkens ziet de terugkeer naar RBC helemaal zitten: “Geweldig om slechts op vijf minuten afstand vanaf thuis te kunnen gaan voetballen. Ik ben RBC altijd blijven volgen, ik heb er immers jaren gespeeld. Ik vind het mooi om nu alsnog een bijdrage te kunnen leveren aan het verder op de kaart zetten van RBC. En om daarvoor nog echt van waarde te kunnen zijn, vind ik dat ik dat nu moet doen.”

Toekomstig trainer Robert Braber is blij met de komst van Bierkens: “Perry is een echte leider die jarenlang ervaring heeft in de Hoofdklasse. Hij woont in Roosendaal en heeft lang in de jeugd bij RBC gespeeld waardoor hij een echt RBC-hart heeft en veel gevoel bij de club. Ook bij de ambitie om de club te helpen op een hoger niveau te komen. Hij geeft de selectie met zijn leiderschap en ervaring een enorme boost en ik ben blij dat hij net als ik gelooft in het mooie project van RBC. En Perry is een echte teamplayer die zorgt voor een goede sfeer binnen het team.”

Voorzitter Ger Deleij is tevreden met de eerste versterking: “Perry Bierkens is een speler die we prima kunnen gebruiken. Hij was jarenlang een van de steunpilaren van Halsteren. Ik verwacht dat zijn komst naar RBC een positieve impuls zal geven aan het team.”

Foto: Pix4Profs/Tonny Presser
Bron: RBC

Voor meer artikelen over RBC klik hier