Jongeling Milo de Kort met Bavel op pole position voor snelle terugkeer

0
402
Milo de Kort vv Bavel

De pas 18-jarige Milo de Kort pakte dit jaar zijn kans bij het 1e van vv Bavel. De degradant uit de 2e klasse staat inmiddels als koploper dominant op ‘pole position’voor een snelle terugkeer. Het team van coach Coen Rijppaert, die onlangs zijn verbintenis met een jaar verlengde, bleef na vorig seizoen in tact en werd door een paar talenten versterkt.

Wat goed is komt snel zeggen ze wel eens. Met 18 jaar in een 3e klasser in de basis die ook nog eens bovenaan staat. “Ik ben heel erg blij met de kans die ik heb gekregen om al mee te doen met het eerste en het aantal wedstrijden dat ik in de basis mocht staan. Al helemaal mooi dat we na de degradatie van vorig seizoen weer bovenin meedraaien,” zegt een enthousiaste de Kort, die in zijn laatste jaar van de Havo volwassen onderwijs zit. 

“Hoewel ik geen vast baantje heb werk ik wel eens bij mijn neef die werkzaam is als stratenmaker. Dat is goed te doen. De sfeer bij Bavel is eigenlijk wel uniek.

Het is altijd gezellig op de club zowel na de trainingen als na de wedstrijden. We staan er het hele seizoen goed voor en zullen ook wel voor het kampioenschap gaan. We hebben goede jeugd maar de routiniers Akkermans en Meijerink zijn belangrijk voor ons. Er valt nog genoeg te leren van die oudjes vooral op het gebied van spelinzicht, waar en hoe ik moet staan en dat is wel iets dat ik in mijn spel kan verbeteren.  Ik ben er vorig jaar halverwege het seizoen bijgekomen en de 2e klasse was lastig, maar het zou mooi zijn als we er volgend seizoen weer in mogen spelen. We hebben hier een groot aantal vrijwilligers die de club alleen maar levendiger maakt en de support op de zondagen is ook altijd goed om te zien. Ook mede door een hele gezellige kantine.”

Mede dirigent van een dit jaar  steady vv Bavel is trainer Rijppaert. Een man die onder alle omstandigheden de rust zelve blijft. Ook na de degradatie van vorig seizoen.“Ja ik ben erg tevreden over de trainer. De gehele aanpak bij de wedstrijden en trainingen is compleet anders dan bij de jeugd, maar ik vind ook dat hij goed bij de groep past anders zit je er al niet vier á vijf jaar bij de club.”

Je bent nog piepjong, en dan heb je voetbalambities toch? Het viaduct over en je fietst zo naar Baronie. Of is dat vloeken in de Kerk en is Bavel te gezellig?
“Ik heb in de jeugd vaak genoeg tegen Baronie moeten spelen waardoor er vanuit mij altijd een bepaalde rivaliteit is geweest en weet niet of ons pa dan wel naar de wedstrijden zou komen kijken haha. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad in Bavel en nog steeds dus eerst maar wat verder ontwikkelen en dan zien we wel,” besluit jeugdig talent Milo de Kort.  

“Ooit een overstap naar Baronie ? Weet niet of ons pa dan wel naar de wedstrijden komt kijken haha.”

Klik op vv Bavel voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Bavel voor meer informatie over de club.