Geert Beullens is de nieuwe preses van familieclub UVV’40.

0
563
Geert Beullens UVV'40

Bij de Ulvenhoutse Voetbalvereniging UVV’40 gaf na 10 jaar voorzitterschap  Sander Schaepman in juli 2022 het stokje over aan Geert Beullens. Voor de “familieclub met ambitie.” Schreef Schaepman jaren terug een manifest vol ambitie. Afgelopen seizoenen groeide de club van 350 naar 700 spelende leden (55 teams) . Werd er meidenvoetbal en een interne voetbalschool voor de jongsten geïntroduceerd, een nieuw  voetbaltenue met Keukenkampioen als hoofdsponsor ontworpen en werd een prachtig kunstgrasveld aangelegd. Het eerste elftal ging van de 5e naar de 3e klasse en diverse jeugdteams voetbalden in hogere klassen. 

Momenteel spelen de groen-witten weer in de 4e klasse en zagen na het vertrek van Schaepman, die benoemd werd tot erelid, in de persoon van Geert Beullens  een nieuwe Preses aantreden. De sympathieke voetbalman, reeds 11 jaar betrokken bij UVV’40 als ouder van 3 actief spelende zoons in de jeugd, nam met veel plezier, enthousiasme en ambitie het stokje over. UVV groeit en bloeit en dat zorgt voor de nodige uitdagingen voor de man die overdag een hoge functie bij een multinational bekleedt.  

U komt in een gespreid bedje terecht als nieuwe voorzitter, zo lijkt het?
“Zeker en dat willen we stabiliseren en waar mogelijk verder verbeteren. Er zijn voldoende uitdagingen voor ons als bestuur. UVV is een gemoedelijke en gezellige familieclub in een prachtige groene omgeving. Als familieclub willen we al onze leden, ongeacht het voetbaltalent, de kans geven om te voetballen, zich te ontwikkelen, samen plezier te hebben en vriendschappen te bouwen voor het leven. Daarom organiseert UVV’40 naast voetbal al jaren ook andere activiteiten en evenementen zoals het Jeugdkamp in Belgie, Sinterklaasfeest, kerstzaalvoetbal toernooi en derby feesten in de Taveerne.

Ambitie zien wij dan ook ruimer dan enkel het voetballen. Wij hebben afgelopen maanden binnen de club gewerkt aan een kompas voor de volgende 3 jaren. Naast voetbalontwikkeling voor al onze leden ook ambities ten aanzien van sportiviteit en respect, communicatie, automatisering, accommodatie en materialen, financiën en sponsoring  en activiteiten en evenementen naast het voetballen. Net als vele andere sport- en maatschappelijke verenigingen  was de grootste uitdaging afgelopen periode om na corona weer alles op te starten. Ik geniet heel erg dat dit alles weer mogelijk is en om dagelijks al die lachende gezichten op het voetbalveld weer samen plezier te zien hebben ,`aldus de tevreden voorzitter.

Geert Beullens staat bekend als een verbinder en kan net zo fanatiek praten over een team van de allerkleinsten als over de doorstroming van jonge gasten naar de selectie. UVV’40 is in beweging , zoveel is duidelijk.

“Onze vereniging is afgelopen jaren gegroeid naar ruim 700 leden, waarvan ongeveer de helft uit Ulvenhout en ongeveer 15% meiden/dames . Groei en aantal leden is geen doel voor UVV’40. Wij willen een familieclub met ambitie zijn en onze eigenheid als gemoedelijke en warme  familieclub behouden. Daarnaast hebben wij net als vele verenigingen vraagstukken op het gebied van betrekken van leden en ouders die zich vrijwillig en kosteloos willen inzetten voor de vereniging. Maar ook het verduurzamen en uitbreiden van de accommodatie met een extra voetbalveld en extra kleedkamers/materialenruimte. We zoeken meer clubscheidsrechters, trainers en coaches. Maken nu een plan om  doorstroming van de jeugdelftallen naar de senioren te stimuleren. Maar ook het  financieel gezond houden van UVV’40 met de stijging van energiekosten is een uitdaging.”

U wilt er ook zijn voor de gemeenschap als voorzitter. De UVV leden een warm nest bieden?
“Elke UVV’40-er willen wij de mogelijkheid bieden om zich op zijn plek te voelen bij ons en zijn of haar talenten te kunnen ontwikkelen op voetbalgebied. Wij streven er daarom naar dat al onze leden goede trainingen krijgen afgestemd op het talent en niveau. Ook dat elk lid wekelijks 2 voetbaltrainingen heeft, 1 op het kunstgrasveld en 1 op het grasveld. Wij zijn heel trots op onze interne voetbalschool waar elke woensdagmiddag ongeveer 150 pupillen t/m O11, samen per leeftijd, een gezonde mix krijgen aangeboden van coördinatie oefeningen, bal vaardigheden, pass -en traptechnieken, positiespelen, duelvormen en wedstrijdvormen.”

”Door deze werking stellen wij vast dat al onze jeugdteams de laatste jaren gemiddeld in hogere klassen voetballen., zowel onze 1e teams maar ook de teams daarachter. De eerste teams voetballen nu eerste en/of hoofdklasse. .Vanaf 24 februari organiseert Deltalent wekelijks op jeugdland, voor meiden en jongens O12 – O15, een extra gemengde training op vrijdagmiddag onder leiding van een gecertificeerde KNVB trainer. Ook hebben we sinds december wekelijks een fysiotherapeut op de club die al onze leden bijstaat bij blessures. Zo streven we ernaar om al onze leden kansen te geven om zich te ontwikkelen ! .”

Wanneer is voorzitter Beullens een tevreden mens als hij over 3 jaar terugblikt?
Elk weekend geniet ik als ik zie dat onze spelers en speelsters samen plezier hebben tijdens het voetballen, met familieleden en vrienden langs de lijn. Wij zijn geen professionele voetbalvereniging of onderneming. Wij zijn een vereniging die alleen maar succesvol kan zijn door de inzet van vele vrijwilligers. Hoe meer mensen zich willen inzetten, hoe makkelijker en hoe meer resultaat we samen kunnen bereiken om onze fantastische vereniging weer verder te brengen, met behoud van onze cultuur. Binnen 3 jaar hoop ik nog altijd te kunnen genieten van het plezier van onze leden op het voetbalveld.”

”Maar daarnaast hoop ik dat UVV’40 voor de taken naast het voetballen minder steunt op enkele vrijwilligers en een goed werkende structuur heeft met een klein dagdagelijks bestuur met  werkgroepen. Er zit in onze vereniging uitzonderlijk veel ervaring en expertise die wij nu nog onvoldoende benutten. Hoe meer leden en ouders hun expertise willen inzetten voor UVV’40, hoe meer we de taken kunnen verdelen bij deze prachtige club. Daarnaast hoop ik  onze accommodatie samen met de gemeente te kunnen verduurzamen en uitbreiden met extra kleedkamers, materialenruimte en voetbalveld. Tenslotte dat onze meiden en jongens zich verder kunnen ontwikkelen op voetbalgebied en ook op een natuurlijke wijze doorstromen naar de senioren elftallen en onze eerste elftallen. “

Klik op UVV’40 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op UVV’40 voor meer informatie over de club.