Joey Loonstijn ziet aanvoerderschap als nieuwe stap in voetbalontwikkeling

0
408
GVDB8889- 1

Te wisselvallig. Zo laat het huidige seizoen van derdeklasser Prinsenland zich volgens Joey Loonstijn (25) nog het beste omschrijven. Trots is hij dat trainer Natalino Storelli hem mededeelde dat hij vanaf dit jaar de nieuwe aanvoerder is van ploeg uit Dinteloord.

“Ik speel nu zo’n acht seizoenen in het eerste elftal en ben sinds mijn zeventiende ook bijna wekelijks wel basisspeler. Er zijn een aantal ervaren basisspelers vertrokken in de zomer en na een gesprek met de technische staf kwam eruit dat ze vonden dat ik wellicht de aangewezen persoon was om deze groep als aanvoerder te vertegenwoordigen. Op en ook naast het veld. Daar ben ik zeker ook trots op en het is voor mij een nieuwe stap in mijn voetbalontwikkeling. Ik wilde graag op een bepaalde wijze meer verantwoordelijkheid op me nemen en dit is natuurlijk een mooie kans om het ook te laten zien.”

Loonstijn is afkomstig uit Rotterdam waar hij in het verleden op hoog niveau voetbalde bij DRL. “We verhuisden naar Dinteloord toen ik een jaar of vijftien was. Voetbal was dan voor mij een heel logische plek om op een snelle manier nieuwe vrienden te maken en om in de gemeenschap te integreren. Ik heb toen bij de B-jeugd begonnen. En in het seizoen van de fusie in 2015 maakte ik vanuit de jeugd definitief de overstap naar de senioren en kregen veel jonge spelers de kans om zich te laten zien. Vrij snel wist ik een basisplaats te veroveren op het middenveld en ben er eigenlijk niet meer uit verdwenen.”

Momenteel is de aanvoerder één van de meer ervaren jongens en moet de relatief jonge selectie bij de hand nemen. “Een aantal gasten heb ik als jeugdtrainer bij de JO17 onder mijn hoede gehad, dus ken ze goed. Ze kunnen behoorlijk voetballen, maar moeten in wedstrijden soms nog meer durf tonen in balbezit. Door de jeugdigheid en het wegvallen van de nodige voetbalervaring in de groep is het soms nog te wisselvallig. Heel goede wedstrijden wisselen we af met mindere duels en dat moeten we eruit zien te krijgen. Want ik ben er van overtuigd dat er meer inzit.”

De jeugd van Prinsenland speelt volgens de controlerende middenvelder niet op een heel hoog niveau en ook het tweede elftal is een ploeg in opbouw. Dat heeft tijd nodig, maar in het huidige voetbal is dat juist iets wat je niet krijgt als het gaat om presteren. Je moet er nú staan en dat is soms wel lastig te realiseren. Het eerste elftal kent een basisploeg die volledig bestaat uit jongens uit Dinteloord en na tien jaar reken ik mezelf daar absoluut ook bij. Er is kwaliteit en ik durf wel hardop uit te spreken dat we gewoon moeten meedoen voor promotie. We hebben al een paar keer de nacompetitie gehaald, maar het niet gered. Toch denk ik dat we op termijn best de stap kunnen maken.”

Zelf had Loonstijn wel zijn twijfels na vorig seizoen om elders op hoger niveau voor zijn kansen te gaan. Toch besloot hij in Dinteloord te blijven. “Ik heb we getwijfeld, maar een gesprek met de trainers Natalino en Patrick deed me overtuigen te blijven. De visie is goed, de samenwerking is perfect en ook de klik tussen staf en spelersgroep is perfect. Zolang deze trainers bij Prinsenland blijven, zal ik zeker ook nergens anders heengaan. Er is voldoende om voor te voetballen en iedereen kan zich nog volop ontwikkelen. Dit seizoen minimaal in de top-zes eindigen en hopelijk nog hoger, dat moet haalbaar zijn. En dan zit er denk ik zeker nog veel meer in als we deze groep bij elkaar houden.”

Klik op vv Prinsenland voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Prinsenland voor meer informatie over de club.