Ivo Peeters: ‘We hebben ontzettend veel lol bij Maasdijk’

0
267
27_Maasdijk_IvoPeeters_fotograaf-RudolfDieben

Ivo Peeters glundert nog steeds als hij praat over de bijzondere wedstrijd van het vierde team van Maasdijk afgelopen zomer tegen de oud-profs van FC De Rebellen. Het duel was live op ESPN, Hans Kraaij deed de interviews, en de voetballiefhebbers kwamen massaal naar de Lange Kruisweg in Maasdijk. “We hadden aardig wat vaten bier ingeslagen, maar we moesten snel weer nieuwe vaten halen”, lacht Peeters.

De voorzitter van de club was trots na dit voor Maasdijk grote evenement. “Het was zo bijzonder. Er waren 3300 mensen op de vereniging, we hadden tribunes gebouwd, er was een horecaplein, een DJ, een band. Echt alles erop en eraan. Wel hard werken, want je hebt ook een vergunning nodig en een bak aan vrijwilligers. Dat verliep allemaal perfect. Ontzettend veel mensen hebben hun steentje bijgedragen. Ook de selectie hielp mee. Het weer was perfect, zo’n dertig graden. Alles echt boven verwachting.”

Bij FC De Rebellen stonden veel bekende oud-profs in het elftal. Ruben Schaken, Royston Drenthe, Ali Boussaboun, Pascal Bosschaart en Sjaak Polak onder meer. Dat het vierde team van Maasdijk niet won, was geen verrassing. FC De Rebellen zegevierde met 5-1. “Maar dat deed er natuurlijk helemaal niet toe”, aldus Peeters.

Waardering

Vijf jaar is Peeters nu voorzitter van Maasdijk. “Ik vind het heel leuk om te doen. De waardering die je van iedereen krijgt, maar ook het kennismaken met zoveel mensen binnen de vereniging en van andere clubs. Je legt zoveel contacten en je doet wat voor de samenleving. Dat vind ik wel belangrijk. We zijn allemaal druk met werken en geld verdienen, maar de amateursport draait op vrijwilligers. Als we allemaal iets doen, blijft het intact, betaalbaar en leuk voor iedereen.”

Onderneming runnen

Toen Peeters vijf jaar geleden instapte als voorzitter had hij helemaal geen ervaring met een bestuursfunctie. “Ik zeg je eerlijk dat ik niet eens wist dat een voorzitter deed. Ik wist dat er één was, maar ik had me er nooit mee beziggehouden. Mensen op de club vonden het wel iets voor mij. De toenmalige voorzitter, Martien de Zeeuw, legde me het één en ander uit en na een weekendje weg met mijn vrouw dacht ik: oké, ik doe het. Het is goed voor je ontwikkeling, je runt toch een beetje een onderneming. Het is enorm leerzaam. En ik doe het niet alleen, bij Maasdijk verdelen we de lasten over veel schouders. Dat maakt het een stuk prettiger.”

Veel lol

In de afgelopen jaren is er veel veranderd bij Maasdijk. “Dat maakt me ook trots. Wat we met z’n allen voor elkaar krijgen. Hoe we corona doorgekomen zijn, hoe we er financieel voor staan en dat we een gezonde vereniging zijn met een berg aan sponsoren. De sponsorborden hangen bij ons drie hoog, daar kan bijna niets meer bij. We hebben het hoofdveld vervangen, er is nieuwe led-verlichting, de kantine en toiletgelegenheden zijn vernieuwd en we gaan de bestuurskamer nog aanpakken. En, niet onbelangrijk, we hebben ontzettend veel lol. Dat is het belangrijkste, plezier hebben. Dan wordt presteren ook makkelijker.”

Het eerste elftal van Maasdijk komt uit in de vierde klasse D. Op bescheiden dus, maar het team kan wel rekenen op de steun van veel trouwe supporters. “Dat is wel grappig. Als we een uitwedstrijd spelen, gaan er zeker 50 a 60 man mee. We hebben echt een stevige achterban. Dat is bij andere verenigingen vaak anders. Dus als wij een uitduel spelen, krijgt de barmedewerker het druk als er ineens vijftig mensen de kantine binnenstormen, ha ha. Ons eerste elftal is erg jong dit jaar. Na afgelopen seizoen zijn er veel oudgedienden gestopt. We hebben al met het jongste Maasdijk-team ooit gespeeld. Een groep met kwaliteit. En toekomst dus.”

Klik op VV Maasdijk voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Maasdijk voor meer informatie over de club.