Joey Jongman in zijn element als ‘nummer zes’

Barendrecht-middenvelder Joey Jongman is 28 jaar en vertrekt naar Katwijk deze zomer. Zijn motivatie: een keertje kampioen worden.

Jongman is openhartig als hij verhaalt over de riante keuzemogelijkheid die hij de voorbije maanden had. Niet alleen Katwijk meldde zich voor de voetballer, maar ook Quick Boys dong naar zijn hand. “Ik had bij Katwijk alleen duidelijk een beter gevoel”, aldus de middenvelder. “Ik heb Quick Boys bedankt voor de belangstelling maar heb duidelijk aangegeven dat dit ‘m niet ging worden.”

“Ik ben benaderd nadat ik met Barendrecht een goede wedstrijd tegen Katwijk gespeeld had”, reconstrueert Jongman. “Ik ben op hun aanbod ingegaan omdat ik echt nog graag een keer kampioen wil worden. Bij Barendrecht gaat dat niet lukken denk ik, maar bij Katwijk moet het een keer lukken. Ik ben 28 jaar en heb nog een jaartje of vijf om het voor elkaar te krijgen.”

Al te veel voorkennis had Jongman niet toen hij in gesprek met Katwijk ging. Ja, hij kende een enkele collega-voetballer, zoals Kilian Berkhout. “Omdat we natuurlijk al jaren tegen elkaar spelen. Je gaat voetballers kennen in de loop der tijd. Maar ik ben geen type dat de halve dag op voetbalwebsites zit te turen. Ik heb hier en daar wat geïnformeerd en ben onbevooroordeeld het gesprek met de club aangegaan.”

Nadenkend over zijn rol bij zijn toekomstige werkgever, slingert Jongman er wat vakjargon in. Hij is middenvelder ‘met de punt naar achteren’, ‘een nummer zes’, vervolgt hij. Iets voor de verdediging moet hij als verbindingsspeler het positiespel op gang brengen, het is een taak die hem is toevertrouwd. “Ik heb de laatste jaren altijd als verdedigende middenvelder gespeeld. Ik weet precies wat ik moet doen op die positie. Bij Van den Berg speelde ik eerst nog weleens hangend aan de zijkant, maar Jack kwam er snel achter dat dat niet mijn beste stek is. Als ik het spel van achteruit kan verdelen, ben ik helemaal in mijn element.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Hakan Copur is klaar voor volgende stap bij MVV’27

Hakan Copur schuift deze zomer één stoeltje op naast de dug-out bij MVV’27. Het 43-jarige voetbaldier wordt van assistent...

Eerste seizoen bij Spui bevalt Niels de Zwarte uitstekend

SPUI – Voor Niels de Zwarte was er bij FC Axel niet of nauwelijks vooruitzicht op een basisplaats of...

Monaim Elbousaksaki maakt de overstap van vv Vrederust naar MOC’17 J019-1

Vandaag gaan we in gesprek met Monaim Elbousaksaki, een ervaren trainer die onlangs de overstap heeft gemaakt van v.v....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.