Jippe Bogers: ‘’We moeten uit ons schulpje kruipen’’

0
254
Jippe

In de as van sv DOSKO straalt een veelbelovende middenvelder die het spel naar zijn hand zet. Met zijn vaste positie op nummer tien en zijn rol als jeugdtrainer van de O14-1, is hij een waardevolle speler voor de club. In een openhartig gesprek hebben we het over de carrière, gedenkwaardige momenten en toekomstplannen van Jippe Bogers.

Beroemd om zijn vermogen om zich behendig te ontworstelen aan tegenstanders en het leveren van beslissende passes of doelpunten vanaf afstand, heeft hij zijn stempel gedrukt op het spel.

Terugkijkend op zijn jeugdjaren bij RKSV Halsteren, waar het team niet alleen kampioen werd maar ook promoveerde naar de 4e divisie, zegt hij: “Het was fantastisch om samen met mijn team deze successen te behalen en gezamenlijk naar een hoger niveau te groeien.”

Als nummer tien beschouwt hij het als zijn voornaamste taak, om aanvallen op te zetten door het spel te versnellen met snelle kaatsen of beslissende acties. Over zijn rol zegt hij: “Het behouden van overzicht en het snel openen van het spel zijn cruciaal op mijn positie, waarbij een nauwkeurige eerste aanname van vitaal belang is.”

Uitdagingen bij DOSKO en persoonlijke ontwikkeling

Momenteel staat DOSKO voor uitdagingen waarbij meer eenheid in het spelinzicht en assertiviteit nodig zijn. Voor onze middenvelder betekent dit dat hij actiever moet worden op het veld en sneller moet schakelen om de tegenstanders te overheersen.

Hij benadrukt: “We moeten uit ons schulpje kruipen en aantonen dat we gedurende het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg kunnen zijn.”

Ondanks het gebrek aan ervaren spelers in het huidige team, heeft onze middenvelder veel geleerd van teamgenoten zoals Andy Steging en Bryan Hellemons. Over hun invloed zegt hij: “Andy en Bryan proberen het team bij elkaar te houden, zelfs na mindere prestaties, en dat helpt mij persoonlijk om de mentale obstakels in het seniorenvoetbal te overwinnen.”

Toekomstperspectief

Wat betreft de toekomst, streeft hij naar divisievoetbal en beseft hij dat daarvoor verdere ontwikkeling nodig is. Hij benadrukt: “Ik zou graag in de landelijke divisie niveaus terechtkomen, en daarvoor zal ik mezelf nog verder moeten ontwikkelen.”

De toekomst lijkt veelbelovend voor deze gedreven middenvelder van DOSKO. Met zijn vastberadenheid om te winnen, zelfkritiek en voortdurende streven naar verbetering blijft hij een sleutelfiguur voor het team.

De droom van divisievoetbal staat en het is duidelijk dat deze getalenteerde speler vastberaden is om zijn stempel te drukken. Hij besluit: “Ik wil mezelf en het team blijven ontwikkelen en hoop samen mooie successen te behalen.”

Klik op Dosko voor het laatste artikel over de club.

Klik op Dosko voor meer informatie over de club.