Jim Franssen wil Hoeven uit de brand helpen in 3e klasse

0
158

Hij had zijn voetbalschoenen afgelopen zomer al opgeborgen. Maar na een telefoontje van trainer Eric Koenraads in de winterstop is Jim Franssen (27) terug van weggeweest bij VV Hoeven. De spits, met meer dan honderd goals achter zijn naam in het blauw-witte shirt, wil er alles aan doen om zijn club in de derde klasse te houden.

Afgelopen zomer zegde Jim Franssen op 27-jarige leeftijd het voetbal vaarwel. Door zijn drukke maatschappelijke carrière en rol als vader had hij niet meer de tijd om driemaal in de week op het veld te staan met zijn geliefde VV Hoeven. “Ik geef nog niks om spelen in de kelderklasse en wilde door mijn drukke bestaan ook niet meer in Hoeven 1 voetballen”, legt hij uit. “Bovendien voetbalde ik al zeker elf jaar mijn wedstrijden in het seniorenvoetbal en kampte regelmatig met pittige blessures. De combinatie van die factoren zorgde ervoor dat ik ermee kapte.”

Mooiste spelletje
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zeker bij een doorgewinterde voetballiefhebber als Franssen. De spits nam afgelopen zomer afscheid met degradatie uit de tweede klasse en kreeg uiteraard ook mee dat de blauw-witten een niveau lager wederom in de onderste regionen waren beland.

“Eric Koenraads belde me in de winterstop met de vraag of ik wilde terugkeren in het eerste. Na een periode van bedenktijd heb ik ‘ja’ gezegd. Ik miste het voetbal al heel snel nadat ik gestopt was. Het blijft het mooiste spelletje wat er is. Bovendien wil ik mijn cluppie Hoeven graag helpen. Maar ik heb het nogal altijd druk en kan maar eenmaal in de week trainen. Gelukkig was dat geen probleem.”

Tweede terugkeer
Het is al de tweede keer dat Franssen terugkeert bij Hoeven. Als talentvolle spits maakte hij in 2012 de overstap van Hoeven naar RKSV Halsteren. En na een periode bij Internos keerde de goaltjesdief terug op het oude nest, waar hij zoals vanouds de doelpunten aaneenreeg. Zijn absolute hoogtepunt met de ‘gouden generatie’ spelers was het kampioenschap in de derde klasse in het seizoen 2018/2019, waardoor de dorpsclub voor het eerst in de historie uitkwam in de tweede klasse. “Het elftal waarmee we twee jaar geleden de titel pakten, bestaat anno 2020 uit nagenoeg dezelfde spelers. Het is dus vreemd dat we onderaan bungelen in de derde klasse, maar ik heb vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. Hoeven vormt al jaren een hecht collectief, als team gaan we voor elkaar door het vuur. Hopelijk kan ik ze helpen met de nodige goals.”

Honderd goals
Afgaande op het cv van Franssen, moet dit goedkomen. Hij maakte al meer dan honderd goals in het shirt van Hoeven en de goalgetter is het spelletje niet verleerd. “Het balgevoel en het ritme zijn terug en ik ben fit. Sommige supporters roepen dat ik de verlosser van Hoeven ben, maar dat gaat me wat ver. Maar met mijn ervaring en doelgerichtheid hoop ik in de tweede seizoenshelft van grote waarde te zijn voor het elftal. Ik weet zeker dat we met Hoeven ons handhaven. Zonder nacompetitie, daar hebben we genoeg kwaliteit voor.”

Meer informatie over VV Hoeven? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over VV Hoeven.