Paul Moss gaat zijn vijfde seizoen in als voorzitter van voetbalvereniging Hoeven. De club staat bekend om de sfeer, het familiaire gevoel en het warme welkom op het sportpark Achter ’t Hof. Moss spreekt dan ook vol passie en liefde over de club van blauw en wit.

Vrienden leer je niet kennen als het goed gaat, maar juist in slechtere tijden. Afgelopen seizoen bewees Hoeven maar weer eens een club vol vrienden te zijn. Het vlaggenschip zonk uit de tweede klasse, maar toch ging het dak eraf tijdens het afsluitingsfeest. “Ik ken geen club waar mensen zo omgaan met de spelers. ‘Ze hebben het toch goed gedaan’, is wat gezegd werd na de degradatie.”

Paul Moss (49) kwam zestien jaar geleden met zijn oudste zoon Michael bij Hoeven, inmiddels is ook de jongere Stephen lid. Moss werd direct trainer, later bestuurslid en vijf jaar geleden accepteerde hij het verzoek aan zijn adres om voorzitter te worden. “Iedereen wordt hier met open armen ontvangen, elke buitenstaander die naar Hoeven komt, is welkom.”

Hij somt talloze voorbeelden op waaruit de clubliefde blijkt. “Twee jaar geleden verloren wij in de slotseconden van Unitas’30, waardoor wij niet promoveerden naar de tweede klasse. En toch was het feest bij ons op het sportpark groter dan bij Unitas’30. We werden met fakkels en schouderklopjes ontvangen.” Maar mensen zijn ook bereid hun handen uit de mouwen te steken voor de club, zo blijkt uit de luxueuze clubgebouwen die op sportpark Achter ’t Hof staan. “De gemeente heeft een aantal pakketten voor clubs klaarliggen, dan zetten zij de kleedkamers en kantine voor je neer. Maar wij wisten zeker dat we het goedkoper konden doen. We hebben de financiële steun aangenomen, maar zijn met z’n allen zelf gaan bouwen. Daardoor hebben we nu geen zes, maar acht kleedkamers, een mooie ruimte voor de scheidsrechters en verzorgers en een stijlvolle bestuurskamer en net wedstrijdsecretariaat. Dát is de kracht van Hoeven, al die vrijwilligers. Dagelijks zijn hier mensen bezig, dan zie ik dat het alarm nog voor 07.00 uur al is uitgeschakeld door vrijwilligers die aan de slag gaan. Van andere verenigingen heb ik regelmatig jaloerse blikken gehad, wanneer ik dit vertel.”

Dankzij de Vrienden van VV Hoeven is de club ook financieel gezond. Sportief gezien was het seizoen 2018-2019 een minder voetbaljaar voor de vereniging, met de degradatie van het eerste, maar Moss blikt alweer hoopvol vooruit. “Zo goed als iedereen is gebleven, terwijl jongens elders op hoger niveau konden gaan spelen. Maar ze spelen liever met hun maten, bij hun eigen club, ondanks dat wij niks betalen. Wij doen het bij Hoeven met onze eigen jeugd, daar verwacht ik komende jaren weer enkele versterkingen uit. Het samen opknappen, oplossen en aan de slag gaan, dát is VV Hoeven.”