Jesse Poel wil zich bewijzen bij NIVO Sparta

0
520

Vandaag zijn we in gesprek met de 18-jarige Jesse Poel. De middenvelder van NIVO Sparta mocht op zijn zestiende al zijn debuut maken. Sinds hij zeventien jaar is zit hij vast bij het eerste. Buiten het voetbal om volgt Jesse de studie International business en is hij altijd in voor een leuk feestje.

Introductie
In het dagelijks leven gaat Jesse naar school. Hij vertelt dat die dit jaar is begonnen aan de Hbo-opleiding International Business in Den Bosch. ‘’Verder heb ik wat bijbaantjes en ben ik in de sportschool te vinden. Ook vindt hij het leuk om een biertje te doen samen met zijn vrienden. De student heeft in de jeugd altijd bij V.V. Zuilichem gespeeld, wat later BZC’14 werd. ‘’Hier ben ik op mijn vijfde begonnen, sinds mijn veertiende speel ik bij NIVO Sparta.’’ Hij hoopt bij NIVO Sparta een echte carrière te kunnen inluiden.


Positie
De speler staat het liefste op het middenveld, maar wordt ook wel eens op andere plekken ingezet. ‘’De laatste tijd word ik ook in de achterhoede gebruikt, dit vind ik ook prima. Ik ben een speler die een bal makkelijk onderschept en het spel verlegd. Ook kan ik veel duels winnen en heb ik veel loopvermogen.’’ De middenvelder kan genieten van de voetballer Frenkie de Jong. ‘’Zijn inzicht, rust en hoe hij af en toe wegdraait bij zijn tegenstander ben ik ontzettend jaloers op.’’

Vooruitblik op dit seizoen
De voetballer heeft met NIVO Sparta een goede voorbereiding achter de rug. ‘’Hiermee kunnen we het nieuwe seizoen goed aan de bak, wat denk ik nodig is met de nieuwe competitie.’’

Jesse laat weten dat hij veel zin heeft in het nog nieuwe seizoen. We blikken dan ook met hem vooruit op dit seizoen. ‘’De competitie is behoorlijk veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Ik ben benieuwd hoe de andere en voor ons nieuwe teams het doen. We hebben natuurlijk best wat nieuwe jongens in de groep erbij die allemaal een goeie versterking zijn voor het team. Aansluiten bij de bovenste helft van de competitie moet ook zeker haalbaar zijn.’’

Ambities
Vorig seizoen moest Poel het vooral doen met invalbeurten en enkele basisplaatsen. ‘’Mijn ambities voor dit seizoen zijn dan ook om meer minuten te maken en een vaste basisplaats veroveren. Hiermee hoop ik zelf een betere en belangrijkere speler te worden.’’
We vroegen ook of de speler nog doelen heeft binnen het voetbal. ‘’Ik vind dat ik mezelf eerst moet bewijzen bij NIVO. Vanuit daar zullen er misschien mogelijkheden ontstaan om hoger op te komen, maar ik heb het hartstikke naar mijn zin op dit moment.’’ Jesse vindt dat hij zichzelf nog onvoldoende heeft bewezen. Zijn persoonlijke doel is dus erg duidelijk: ‘’mezelf bewijzen in het eerste van NIVO.’’

Het leukste wat er is
De voetballer vindt eigen alles geweldig aan voetbal. ‘’Zelf fit worden voor een nieuw voetbalseizoen, naar zaterdag toe werken op dinsdag en donderdag en dan 90 minuten stuk gaan is voor mij het leukste wat er is. Daarnaast de gezelligheid na de trainingen en wedstrijden is top.’’

Lovende woorden
Als laatste heeft de speler van NIVO Sparta nog wat lovende woorden over voor de materiaalman: Gustavo Enciso-Garcia. ‘’Hij is onze materiaalman en de vaste vlagger. De passie die hij uitstraalt is met niks te vergelijken. Hij is altijd met NIVO bezig en heeft altijd alles tiptop geregeld. Qua teamgenoten vind ik Kevin Nikolov echt heel goed, ik betrap hem bijna nooit op fouten en is een hele betrouwbare centrale verdediger.’’

Wij wensen Jesse veel succes dit seizoen!

Klik op NIVO Sparta voor de laatste artikelen over de club.
Klik op NIVO Sparta voor meer informatie over de club.

Fotografie: Oomen fotografie