Jens Koopman heeft kans gegrepen bij MOC17

0
639
moc-17-jens-koopman

Eigenlijk hoorde hij nog te spelen in de JO19 van MOC’17, maar nadat er enkele afwezigen waren tijdens de voorbereiding mocht Jens Koopman (19) meedoen bij het eerste elftal. Dat beviel dusdanig dat hij het vertrouwen kreeg en het gehele seizoen basisspeler was bij de kampioen van de 3e Klasse B.

‘In de voorbereiding gingen er tijdens de Markiezencup een aantal spelers naar een festival en werd ik gevraagd mee te gaan. Ze hadden een centrale verdediger nodig. Dat ging goed en sindsdien wilden ze me bij de selectie houden. Daarover heb ik wel getwijfeld, want ik wilde eigenlijk ook best graag nog bij mijn eigen vrienden in de JO19 voetballen want daarmee heb ik toch mijn gehele jeugd hier op de club gespeeld. Ik heb alles afgewogen en uiteindelijk de stap gemaakt om vervroegd door te gaan naar de senioren. En als je dan ziet wat voor een seizoen we beleven, dan ben ik er ook wel blij mee.”

Koopman is een realistische jongen en geniet van de kansen die hij nu al krijgt van trainer Remco van Haaren om zichzelf in het seniorenvoetbal te ontwikkelen op een mooi niveau. “Dat is zonder meer waar. Maar ook in het veld heb ik ervaren spelers om me heen staan die me goed helpen en sturen daar waar nodig. Ik speel centraal met Robin Hansler en die heeft al zoveel ervaring…. Daar leer ik elke training en wedstrijd van. We vullen elkaar qua spel en kwaliteiten denk ik ook heel goed aan en de samenwerking loopt perfect. Als ik zie hoe rustig Robin aan de bal blijft en dan zijn passing…. Dan heb ik nog een lange weg te gaan.”

De jonge verdediger, die dit jaar eindexamen doet aan het Cios in Goes, wil zich de komende jaren bij MOC’17 blijven ontwikkelen. Het eerste doel wat hij voor ogen had, heeft hij sneller dan verwacht bereikt. “Mijn hele familie komt bij MOC, mijn vader en ooms hebben hier gevoetbald en zelf had ik als doel om het eerste elftal te halen. Dat ik dit nu al heb behaald én zelfs een heel jaar basisspeler ben had ik niet gedacht. Ik lig dus al een beetje voor op schema. Het is wel zo, dat ik zeker niet gemakzuchtig word nu. Want ik weet ook dat je altijd het maximale moet geven, zeker als je straks weer met z’n allen een stap omhoog zet.”

”In het centrum kan ik me goed ontwikkelen, heb ik het spel ook voor me. Dus de komende jaren is het vooral zaak om mijn mindere facetten, zoals rust houden aan de bal, ga verbeteren. Want ik ben niet iemand die snel tevreden is. Het is zaak voor mij om keihard te blijven werken en nooit te verzaken. Ik heb de kans gekregen en gepakt, die ga ik niet zomaar weer uit handen geven.”

Klik hier voor meer artikelen over MOC ’17
Klik hier voor meer informatie over MOC ’17