Jeffrey Kleijn strijdt door en haalt diploma

0
242
Jeffrey Kleijn VV Asperen

Asperen-trainer Jeffrey Kleijn kreeg in 2021 de diagnose darmkanker te horen, met uitzaaiingen naar de lever. Hij zou nog één à twee jaar te leven hebben. Hoewel de inmiddels 36-jarige oefenmeester weet dat hij aan zijn bonustijd is begonnen, blijft hij volop strijden en haalde hij onlangs het Uefa B-diploma.

Het is één grote paradox waarin Jeffrey Kleijn momenteel leeft: het ene moment figureert hij als hoofdpersoon in het televisieprogramma ‘Over mijn Lijk’ naast presentator Tim Hofman en vervolgens staat hij met de duim omhoog op de foto omdat hij met vlag en wimpel geslaagd is voor het trainersdiploma Uefa B.

Zijn verhaal is inmiddels bekend: ruim twee jaar geleden, bij het aanbreken van het jaar 2021, kreeg Jeffrey Kleijn te horen dat hij darmkanker had en dat ook zijn lever aangetast was. Een keiharde diagnose met daarbij de mededeling dat hij nog maar hooguit twee jaar te leven zou hebben. Een jaar later bleek tijdens een operatie dat er ook uitzaaiingen waren in het buikvlies. Met die mededeling viel het laatste restje hoop in duigen. Desondanks blijft hij actief, in de bonustijd die hem inmiddels gegeven is. Nog steeds heeft hij, in samenwerking met zijn assistent Ricardo Versteeg, vierdeklasser Asperen onder zijn hoede. En is hij ook één van de hoofdpersonen in het programma ‘Over mijn Lijk’ van BNNVARA waarin mensen met de camera worden gevolgd die nog maar kort te leven hebben. ,,Tim vroeg mij onlangs of ik er volgend jaar in de periode april nog ben. Daar ga ik wel vanuit, maar met deze ziekte weet je het nooit. Ik heb pas de uitslag van de laatste ct-scan gelezen. Het blijft op dit moment redelijk stabiel. Twee jaar geleden had ik nog maximaal twee jaar. Nu zeggen artsen daar niets over, dus eigenlijk zit ik al in mijn bonustijd.’’

Periodisering
Het is niet het enige beeldmateriaal waarop Jeffrey Kleijn te zien zal zijn. Gaby Ermstrang, bekend als fotograaf in de regio, heeft een biografie gemaakt en die ook op film vastgelegd. Een film die voor de uitvaart is gemaakt. 

Maar vooralsnog staat Jeffrey Kleijn, ondanks de wetenschap dat het eindig zal zijn, nog volop in het leven. Met Asperen beleefde hij een moeizame tweede helft van het seizoen, maar haalde hij ook een nieuw trainersdiploma en nieuwe inzichten. Hij leerde in de onlangs succesvol afgeronde cursus alles over periodisering op trainersgebied en die opgedane kennis wil hij op korte termijn ook aan gaan boren. Zijn contract bij Asperen werd in januari namelijk met een jaar verlengd. Na de zomerstop begint hij aan zijn vierde seizoen bij de club. Met het diploma van Uefa-B op zak en met plannen voor de nieuwe jaargang, waarin Kleijn zijn spelers met hartslagmeters wil gaan uitrusten zodat hij kan meten hoe zij op zijn trainingen reageren. ,,De jongens trainen goed en de sfeer is prima, maar soms vraag ik mij af of ik ze nog kan raken’’, liet hij zich onlangs ontvallen. Het weerhoudt hem echter niet om al naar de volgende jaargang uit te kijken.’’

Klik op VV Asperen voor de laatste artikelen over de club
Klik op VV Asperen voor meer informatie over de club.