Jean-Paul Leijtens moet flink puzzelen bij VV Baardwijk 3

0
179
Jean-Paul Leijtens-VV Baardwijk

Jean-Paul Leijtens is negenendertig jaar oud en speelt bij VV Baardwijk 3. In dit elftal is hij daarnaast een van de leiders. In deze rol moet hij wekelijks flink puzzelen om tot een goede samenstelling te komen, maar hij doet het met veel plezier en de resultaten zijn prima.

Even voorstellen
Jean-Paul Leijtens is 39 jaar oud. Hij is getrouwd en woont in Waalwijk. Daarnaast heeft hij een hond en twee katten. Hij werkt binnen de RNF Groep in Waalwijk waaronder MEXX, Fred de la Bretoniere, Shabbies Amsterdam en Ferro Footwear BV vallen. Hier is hij teamleider order handling van Ferro Footwear BV. Zij leveren onder meer schoenen en kleding aan verschillende supermarktketens en retailers.

In zijn vrije tijd gaat Leijtens graag bowlen, tennissen, met de hond wandelen en kijkt hij graag Netflix. Verder vindt hij het vooral leuk om voetbalwedstrijden te bezoeken. Regelmatig bezoekt hij De Kuip om Feyenoord te steunen. “Gelukkig zitten we nu in een goede periode en ik hoop dat het zo blijft.”

Ook staat Leijtens graag zelf op het veld. ”Dit is toch een uitlaatklep en een manier om mijn vrienden standaard te zien. We zijn lekker bezig met elkaar en op de donderdag en zondag pakken we samen een biertje. Elke keer als er een training of wedstrijd afgelast wordt is dat toch een grote tegenvaller. Laat staan de vrije weekenden.”

Carrièreverloop
Jean-Paul begon met voetballen in de jeugd van RKC Waalwijk, maar in de D-Pupillen kwam hij bij VV Baardwijk terecht. Hier voetbalde namelijk zijn hele familie. Op zijn zestiende debuteerde hij in Baardwijk 2 en vanaf zijn zeventiende speelde hij vast in het eerste elftal. Na een uitstapje van één jaar bij zaterdagclub SSC’55 keerde hij terug in het tweede elftal van Baardwijk. Hier werd zijn ploeg na zeer lange tijd weer eens kampioen. In dit elftal speelde hij nog één jaar, waarna hij in een vriendenelftal is gaan spelen.
Naast speler is Leijtens vier jaar lang Secretaris in het hoofdbestuur van Baardwijk geweest. Momenteel is hij al enkele jaren leider van zijn elftal, waar hij samen met twee medeleiders de opstellingen en spelerslijst managet.

Huidig seizoen
“Na een zeer slechte start zijn we de laatste weken bezig aan een sterke reeks. Door twee elftallen samen te hebben gevoegd, was het even puzzelen om een goede samenstelling te vinden en ervoor te zorgen dat iedereen voldoende speelt. Ons doel is om de middenmoot te bereiken. Verder is het elke week een leuke puzzel om genoeg spelers te hebben, fatsoenlijke opstellingen te maken en iedereen tevreden te houden qua speelminuten. Volgend seizoen gaan we met de huidige groep starten in een 35+ competitie op de vrijdag avond. Hier willen we weer als vanouds plezier maken en presteren. Spelers die gestopt zijn komen ook weer terug dus een goede zaak.”

Hoogte-en dieptepunten
Net als iedere voetballer heeft Tijmen in zijn carrière vele mooie, maar ook minder mooie momenten meegemaakt. Een dieptepunt hierin is vooral zijn directe rode kaarten die hij kreeg in de eerste en de laatste wedstrijd van zijn eerste seizoen in Baardwijk 1. Zijn hoogtepunten zijn de promotie naar de derde klasse met het eerste elftal, maar ook het kampioenschap met Baardwijk 2, kampioenschappen in de vierde en vijfde klasse met Baardwijk 3 en zijn twee bekerwinsten bij Baardwijk 3 zijn momenten die hij niet snel zal vergeten.

Belangrijke vrijwilligers
Naast het voetballende aspect hecht Jean-Paul veel waarde aan alle vrijwilligers die bij Baardwijk actief zijn. “Ik zou niet één specifiek persoon willen benoemen. Elke vrijwilliger doet op zijn/haar manier zijn best om de club te helpen, van Voorzitter tot leider van de kanjers. Zonder al deze mensen heb je simpelweg geen club.”

Klik op VV Baardwijk voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Baardwijk voor meer informatie over de club.