,,Je kunt het hier een beetje vergelijken met het ‘Avondje NAC’”

0
136

Zaterdag-vierdeklasser Apollo’69 is bezig aan een moeizaam seizoen. Waar de ploeg vorig seizoen op een keurige tweede plaats eindigde, bivakkeert de formatie uit ’s-Gravenpolder momenteel in de onderste regionen. Een gesprek met Pascal Korsuize: speler van Apollo’69, werknemer van NAC Breda.

Volgens middenvelder Pascal Korsuize heeft het verval vooral te maken door het vertrek van een aantal sterkhouders. “Vorig seizoen hadden we enorm veel individuele kwaliteiten. Zo hadden wij gewoon de beschikking over de gebroeders De Nooijer.”

De inmiddels 24-jarige Korsuize is een ware clubman en is al 19 jaar betrokken bij de club. “Ik kom uit een echt voetbalgezin en als klein jongetje ging ik dan ook al mee met mijn broers naar de trainingen, die mijn vader verzorgde. Apollo betekent heel veel voor mij. Het is voor mij een familieclub. Mijn ouders zijn hier vrijwilligers, ik speel samen met mijn broer (Robin Korsuize) en twee neefjes (Ardjan Bolink en Jelle Goeree) in één elftal. Apollo voelt voor mij dus echt als thuis.”

Ondanks de tegenvallende resultaten is de middenvelder positief gestemd over de toekomst van de club. “We zijn dit seizoen een nieuwe weg ingeslagen met een nieuwe trainer. Deze nieuwe trainer, Jordy Heikens, heeft de spelopvatting aangepast en dat kost tijd. Het vertrek van de ervaren sterkhouders Gérard en Dennis de Nooijer en Jean-Paul Harthoorn is voor een club als Apollo lastig op te vangen, maar we komen er steeds beter in.”

De punten zullen vooral in de thuiswedstrijden gepakt moeten worden. “Apollo heeft voor de vierde klasse een aardig toeschouwersaantal per wedstrijd. Veel mensen uit het dorp en omstreken staan langs de lijn en drinken na afloop een biertje in de kantine. Je kunt het hier een beetje vergelijken met het ‘Avondje NAC’. Maar dan dus het ‘Middagje Apollo’.”

De 24-jarige Korsuize is naast voetballer voor Apollo ook betrokken bij NAC Breda. “Ik loop stage op de media afdeling van NAC Breda. Ik beheer hier de social media kanalen. Zo verzorg ik bijvoorbeeld tijdens wedstrijden de Instagram story en maak ik beelden voor NAC TV.”