Jarden van Ek als linksbuiten naar mooie mijlpaal 

0
287
Jarden-van-Ek-VV-Papendrecht

Jarden van Ek speelde dit kalenderjaar zijn honderdste wedstrijd in de hoofdmacht van Papendrecht. Na enkele jaren als linksback is hij nu belangrijk als linksbuiten.

PAPENDRECHT – Van Ek debuteerde begin 2017 onder Vincent de Klerk in de hoofdmacht van Papendrecht. Zes jaar later passeerde hij de grens van honderd duels. ,,Dat hadden er ook al 150 kunnen zijn, maar door corona zijn er natuurlijk anderhalf jaar nauwelijks wedstrijden geweest in het amateurvoetbal. Het is een mooie mijlpaal, maar ik vind het vooral leuk dat we het als team zo goed doen dit seizoen”, zegt Van Ek, die acht jaar in de jeugd van SC Feyenoord speelde. ,,Op het oude Varkenoord nog. Een mooie tijd, maar de gedroomde overstap naar de BVO kwam er helaas niet, in tegenstelling tot Cambuur-verdediger Alex Bangura waar ik acht jaar mee heb samengespeeld op de linkerflank. In 2016 ging ik een hbo-studie volgen en ben ik teruggekeerd naar Papendrecht, waar ik als eerstejaars A-junior al mijn debuut mocht maken in het eerste. Het seizoen daarop heb ik onder Peter de Haan ook al veel gespeeld en sinds de komst van Johan Sturrus ben ik wel een vaste kracht geworden”, vertelt Van Ek. Waar dat eerst nog als linksback was, veranderde dat in 2021 met de komst van Job van der Werff. ,,Eerst begon Job nog als linksbuiten, maar na een tijdje hebben we dat omgedraaid. Nu loopt dat linkerflank uitstekend, ook met onze aanvoerder Xavier Leenheer die ook jarenlang die flank heeft bestreken.”

Snelheid
Van Ek stond eind februari al op acht goals, net als rechtsbuiten Jay Luciano. Spits Lorenzo van Wijk had er toen al elf gemaakt. Het is het scorende vermogen waar het vorig seizoen vaak aan ontbrak, zeker in de laatste weken van het seizoen. ,,Dat heeft ons uiteindelijk opgebroken. We speelden echt een prima seizoen en hebben er keihard voor gewerkt, maar zoveel gemiste kansen in de laatste drie maanden van het seizoen breekt je uiteindelijk op en dat was bij ons helaas het geval. Die degradatie kwam als een enorme klap aan, maar we hebben ons dit seizoen uitstekend herpakt”, vertelt Van Ek. ,,In de eerste weken van het seizoen zetten we direct een paar grote overwinningen neer en dan is het vertrouwen direct helemaal terug bij iedereen. Niet alleen voorin, maar ook op het middenveld met de ervaring van Norichio Nieveld erbij. En centraal achterin spelen Cees Baars en Jillroy Ruiz echt een fantastisch seizoen. Ze zijn razendsnel, slim in de duels en lossen alles voetballend op. Nee, die jongens raken nooit in paniek en zorgen voor een verzorgde opbouw, dat maakt het voor ons fijn voetballen. Nick Kamerling heeft ruim tien jaar de boel neergezet achterin, maar nu nemen keeper Roy Rijntjes en rechtsback Michael van Rooijen die coachende rol meer op zich.”

Papendrecht stond begin februari al tien punten los op de achtervolgers, maar verloor ook twee van de drie eerste wedstrijden na de wedstrijd. ,,Nee, van gemakzucht of onderschatting is zeker geen sprake. We willen dolgraag terug naar die eerste klasse en weten dat we tot het einde scherp zullen moeten blijven in deze competitie. Wel verwacht ik dat we er in de tweede seizoenshelft harder voor moeten gaan werken, omdat iedereen van ons zal willen winnen en daarvoor vaak een meer verdedigende tactiek zal gaan gebruiken. Het is voor de tegenstanders inmiddels ook wel duidelijk dat onze snelheid voorin een groot wapen is, maar ook via verzorgd spelen via ons middenveld kunnen we tot goals komen. We zullen iets meer variatie moeten zoeken in ons aanvalsspel”, zegt Van Ek, die op 4 februari nog met een prachtige volley scoorde tegen Wieldrecht

Papendrecht lijkt klaar voor een terugkeer naar de eerste klasse, al geeft Van Ek direct aan dat hij en zijn teamgenoten er zeker nog niet zijn. ,,In januari hebben we tegen RVVH, Oranje Wit en LRC al drie goede wedstrijden gespeeld tegen eersteklassers en ik weet zeker dat we meekunnen op dat niveau, maar het is wel een flink niveauverschil ten opzichte van de tweede klasse. Er zitten toch clubs tussen met een flink budget en selecties van soms wel twintig goede spelers. Papendrecht heeft die portemonnee niet, maar wij doen het op onze eigen manier.”

Klik op VV Papendrecht voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Papendrecht voor meer informatie over de club.