Jaimy van Wortel wil bij RSV groeien als trainer

0
184

Hij maakt zijn debuut als hoofdtrainer bij de senioren, trainde al vijftien jaar lang de jeugd en kreeg na gesprekken met RSV meteen een goed gevoel bij zijn nieuwe club. Vanaf komend seizoen staat de 31-jarige Jaimy van Wortel dan ook voor de groep bij de club uit Rucphen. “Ik ben er klaar voor!”

Na jaren zelf te hebben gevoetbald bij Hoeven en ook de jeugd onder zijn hoede te hebben gehad, maakte Van Wortel drie jaar geleden de overstap naar VVR. Ook daar ging het trainen van jeugdig talent hem goed af. “We werden kampioen met de JO19, toen wilde ik de stap naar de senioren wel wagen.” Hij haalde vervolgens zijn TC3, zag de vacature bij RSV en twijfelde niet. “Welke club past bij mij? Ik wil alles uit mezelf halen, dat voelde in combinatie met deze jonge groep meteen heel erg goed.” En dus vonden beide partijen elkaar al snel. “Ze zijn niet vies van hard werken, die mentaliteit past bij mij. Er komen veel jongens door uit de jeugd, daarnaast is de club goed gestructureerd.”

Discipline
Ook de ambities stroken met elkaar. “Ze willen graag een stapje omhoog maken, dat hoor je natuurlijk graag als ambitieuze trainer.” Helemaal onbekend was de club niet, voor Van Wortel. “In de jeugd heb ik er meerdere keren tegen gespeeld en ik heb wedstrijden van verschillende clubs bezocht. Ook om te zien hoe het seniorenvoetbal is.” Want die overstap, van de jeugd naar senioren, zal best even wennen worden voor hem. “Dat wordt een uitdaging, maar ik ben ervan overtuigd dat ik het kan. Al zullen dingen wel anders worden.” Hij geeft een voorbeeld. “Op tactisch vlak, qua oefenstof en gesprekken kunnen die gasten toch net wat meer hebben. Ook werk je nog meer toe naar zo’n competitie.” En dat begint eigenlijk nu al. “In de club mengen, gesprekken voeren. Ik krijg behoorlijk veel vrijheid om de staf in te vullen, daar zijn we druk mee bezig.” Ook voor de club en de spelers zal er wat veranderen. “Een jonge en gedreven trainer, dat is ook anders voor hen. Maar ik heb het gevoel dat we op één lijn zitten. Ik sta door mijn leeftijd ook dicht bij de groep, dat helpt alleen maar mee.” Toch zal hij voor veel voetballiefhebbers nog een vrij onbekende naam zijn, hij geeft dan ook graag een korte introductie van zijn visie op het spelletje. “Ik houd van discipline, laten zien dat je graag in een eerste elftal wilt spelen. Daarnaast heb ik, net als iedere trainer, graag de bal.”

Dromen
Mede door blessures lag zijn focus al vroeg op het trainersvak. “Op mijn 28ste ben ik gestopt. Zwakke enkels, weinig tijd en veel verschillende blessures.” Gelukkig voor hem, kon hij al vanaf zijn zestiende, zijn passie voor voetbal kwijt als trainer. “Ik vond het mooi om mijn visie over te brengen. Je ziet steeds meer dat de motivatie afneemt, dat wilde en wil ik stimuleren.” Dat begon dus bij Hoeven. “Er was genoeg potentie, maar er werd te weinig uitgehaald. Ik besloot om er zelf dan maar iets aan te gaan doen.” En om dat op een succesvolle manier te kunnen doen, kijkt hij veel voetbal en leest hij genoeg artikelen. Zijn lat ligt hoog. “Op korte termijn wil ik mijn TC2 gaan halen. Zo wil ik stap voor stap, continu verder ontwikkelen.” Een niveau plakt hij daar nu nog niet aan vast. “Ik kan wel roepen: minimaal hoofdklasse, maar dat is zo afhankelijk. Je mag wel dromen, maar je moet ook kansen krijgen.” De inwoner van Hoeven kan in ieder geval niet wachten om echt aan de slag te gaan. “Lekker met die groep bezig zijn, spelers beter maken.” De verwachtingen zijn, ondanks dat de ploeg laatste stond toen de competitie werd stopgezet, ontzettend hoog. “Waar ze nu stonden, horen ze niet. We hopen toch wel voor een periode te kunnen spelen. Dan moeten we binnen nu en drie jaar rechtstreeks promoveren, dat is de doelstelling.”

Klik hier meer informatie over RSV
Lees hier meer artikelen over RSV