In gesprek met Vince van Nes van VV Pelikaan

0
311

Vince van Nes voetbalt al heel zijn leven bij Pelikaan. Op 18-jarige leeftijd heeft hij zijn debuut mogen maken. Naast het voetballen houdt hij ook van het uitgaansleven. Alles wat hij met vrienden kan doen vindt hij leuk. Natuurlijk hoort hier ook de derde helft bij.

De 24-jarige linksback woont nog thuis met zijn ouders en volgt de opleiding Economie en Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit. Hij zit zeker niet stil want “Dit doe ik nu vijf jaar en dit is ons eerste jaar als selectie elftal voor de JO13-3. Zeker in deze tijd van Corona waar veel niet meer kan is het fijn dat ik nog altijd even de deur uit mag om die jongens training te geven.”

Het huidige seizoen was uiteraard ook voor Vince en zijn team een bijzonder seizoen dankzij de welbekende pandemie. “Ik denk dat het een redelijk seizoen is geweest. We hebben niet altijd goed gevoetbald, maar het wel in iedere wedstrijd onze tegenstander lastig gemaakt. Hier hebben we wisselende resultaten mee gehaald, soms te veel gekregen en soms te weinig. Uiteindelijk kan je pas iets zeggen over de competitie als je tegen iedereen minimaal een keer hebt gespeeld, maar ik denk dat we een subtopper waren geweest. Eentje die met geluk de nacompetitie had kunnen halen. Iets dat in west een goede prestatie had geweest.”

Vince heeft een mooi hoogtepunt mogen meemaken toen hij net bij de selectie aansloot. “Alles is dan nog nieuw en spannend wat het leuk maakt. Daarnaast speelden we toen nog eerste klasse, wat enkele hele mooie tegenstanders opleverde zoals Oranje-Wit, Heerjansdam, Rijsoord en VVGZ. Clubs uit de buurt waar dan veel publiek op af komt soms wel meer dan duizend dat was erg indrukwekkend.” Helaas was het voor de verdediger echter soms ook iets minder rooskleurig. “Mijn dieptepunt is het seizoen geweest dat ik voor het eerst terug naar het tweede werd gezet. Ik raakte toen mijn plezier kwijt in het voetbal terwijl dat juist datgene is waar ik normaal gesproken het meeste plezier uithaal in het leven.”

Nes kijkt erg op naar de strijd en inzet die Giorgio Chiellini heeft. “Ik hou ervan om naar dit soort spelers te kijken. Mannen die alles overhebben voor de overwinning en over lijken zullen gaan als dit moet. Zelf probeer ik ook altijd het maximale uit iedere wedstrijd te halen.” Ook binnen zijn club Pelikaan is er iemand waar hij veel respect voor heeft. “Wilco van der Meulen is onze uittredend leider van de selectie. Deze man heeft sinds ik bij de selectie zit alles voor ons geregeld, van de busreis naar een uitwedstrijd en onze shirts daar ophangen tot onze trainingskampen naar het buitenland die altijd perfect geregeld waren. De hele ervaring van ons eerste elftal werd jarenlang vele malen beter, omdat Wilco alles perfect regelde. Nu stopt die dan na vele jaren en ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we hem gaan missen.”

Voetbal is voor de linksback een echte uitlaatklep. “Ik kan al mijn energie er in kwijt.” Ook het sociale aspect vindt Nes enorm belangrijk. “De gezelligheid met je teamgenoten tijdens trainingen en wedstrijden, maar ook de zaterdagen op de vereniging, waar iedereen gezellig blijft hangen, geweldig is dat.” De verdediger heeft soms dagen van acht uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds op de verenging. “Ik geniet er elke seconde van, ik mis daarom de kantine nu ook heel erg.”

We blikken met hem vooruit naar de toekomst. “Ik wil vooral zo lang mogelijk voetballen. Eerst zo lang mogelijk bij het eerste en daarna zo lang mogelijk bij de selectie en uiteindelijk lekker met vrienden in een vrienden team aftaaien.“Ook als jeugdtrainer heeft Nes mooie ambities in de toekomst. “Ik vind het enorm leuk om te doen en zou graag ooit mijn TC3 willen halen.”

voor meer informatie over Oranje Wit klik hier
klik hier voor meer artikelen over Oranje Wit