In gesprek met Shane de Kreij van RKSV RCD

0
129

Shane de Kreij is een 19 jarige verdediger van RKSV RCD. Hij heeft van zijn vijfde tot zijn twaalfde met veel plezier bij GSC gespeeld. Hierna maakte hij de overstap naar RCD. Nu speelt hij voor het derde jaar op rij in de selectie. Na zijn eerste jaar in de selectie is hij na de winterstop doorgestroomd naar het eerste elftal. Shane maakte zijn debuut tegen IJsselmonde op 18 jarige leeftijd.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

De voetballer van RCD stelt zich even kort voor. “Ik doe een opleiding waar ik leer om als allround timmerman te werken. Ik werk vijf dagen in de week en daarnaast doe ik nog twee dagen avondschool. Naast voetbal ga ik ook nog regelmatig naar de sportschool. Ik hoop dat ik nog lang in de selectie kan blijven voetballen en dat ik dan ook een vaste waarde word. Voetbal is pure plezier en gezelligheid met vrienden. Het gezelschap na de trainingen en wedstrijden is iets waar je het voor doet”.

De sfeer zat er goed in bij RCD. “De start van het seizoen was goed. We hadden twee van de drie wedstrijden gewonnen en de sfeer zat er heel goed in. Ik denk dat als de competitie niet op stop was gezet dat we het de andere teams goed lastig hadden kunnen maken. Wesley Schrauwen kan dan ook op zaterdag avond gaan stappen en de volgende ochtend weer fris op het veld staan”.

Shane heeft wel een aantal mooie dingen meegemaakt in het voetbal, ook bij RCD. “Mijn hoogtepunt in het voetbal is toch wel het 21e doelpunt in de wedstrijd tegen Blankenberg. We wonnen deze wedstrijd met maar liefst 23-0. Een ander mooi moment is dat ik een assist gaf waardoor we met 2-3 wonnen van SC Emma. We speelde in een toernooi aan het begin van het seizoen. Vorig seizoen heb ik helaas weinig mogen spelen, hierdoor verloor ik mijn plezier in het voetbal een beetje”.

Klik hier voor meer informatie over RCD
Klik hier voor meer artikelen over RCD