In gesprek met Rachid El Khalifi van SC Emma

Op zijn 41ste begint Rachid El Khalifi dit seizoen aan nog maar een hoofdstuk in zijn voetballeven. Hij is neergestreken bij het Dordtse SC Emma. ,,Na een lange periode in Rotterdam was ik toe aan een nieuwe uitdaging in een nieuwe omgeving’’, merkt de oud-profvoetballer van (vooral) FC Dordrecht monter op.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
DORDRECHT – Tijdens een oefenduel van SC Emma valt Rachid El Khalifi te midden van zijn nieuwe ploeggenoten al snel op. Sleets is hij bepaald nog niet. Nee, de geboren Rotterdammer springt juist in het oog dankzij zijn techniek. Hij is immer sterk aan de bal en als aanvoerder in de frontlinie neemt hij zijn overwegend jonge teamgenoten op sleeptouw. ,,Ondanks mijn leeftijd, geeft mijn lichaam het nog niet op. Vorig jaar had ik al een keer contact met trainer Roy de Bruin, maar toen kwam het uiteindelijk niet van een overgang. Uiteindelijk besloot ik langer bij mijn oude club te blijven. Roy ken ik al langere tijd. Deze zomer ging de transfer alsnog door. Ik heb een mooie rol in dit elftal, dat bestaat uit veel jonge, onervaren spelers. Samen met Michael Potkamp, die komt van zondaghoofdklasser IFC, en Vincent de Klerk breng ik ervaring in deze selectie.’’

Ervaring heeft El Khalifi zeker. Hij speelde betaald voetbal bij FC Dordrecht (voorheen Dordrecht’90) en ruilde die club na vijf seizoenen in voor FC Emmen. Na twee jaar vertrok hij naar SC Cambuur, dat hij ook twee seizoenen diende. Bij Real Salt Lake in de Verenigde Staten beleefde hij een buitenlands avontuur. El Khalifi speelde slechts vier duels in een seizoen waarin Salt Lake de Major League Soccer won. Daarna keerde hij terug naar Nederland. Hij speelde daarna bij SC Feyenoord en HOV/DJSCR in Rotterdam.

In zijn eerste weken bij SC Emma bevalt het El Khalifi prima bij SC Emma. ,,Natuurlijk was het even wennen. Ik kende de trainer, maar verder eigenlijk niemand uit het elftal. Behalve natuurlijk de jongens die met mij zijn meegekomen van HOV/DJSCR’’, doelt El Khalifi op Lorenz Mowiabaks en Sofian Dohour. ,,In totaal zijn er zes nieuwe spelers bij het elftal aangesloten. Dan kost het even tijd om aan elkaar te wennen. Bovendien heeft iedereen natuurlijk lang stilgezeten doordat vorig seizoen werd gestaakt vanwege het coronavirus. We konden veel te lang niet voetballen, dat miste ik echt. Wel heb ik in die periode voor mijzelf getraind. Dat deed ik vooral door veel te gaan hardlopen. Dat heb ik wel nodig om fit te blijven.’’

Bij SC Emma treft El Khalifi voorin onder meer Michel van Pelt als ploeggenoot. Voor de zomer vroeg Van Pelt overschrijving aan naar zijn oude club Dubbeldam, waar hij herenigd zou worden met zijn broer en doelman Davey van Pelt. Uiteindelijk trok Michel van Pelt de overschrijving in en sloot hij voor de voorbereiding ‘gewoon’ aan bij SC Emma.

Klik hier voor meer informatie over SC Emma
Klik hier voor meer artikelen over SC Emma

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.