In gesprek met Peter van Beek, spits bij NEO’25

Peter van Beek (35) uit Waalwijk is sinds zijn zevende al te vinden op het voetbalveld. Vanaf moment één was hij aanwezig op de velden bij NEO’25 en dat is tot de dag van vandaag. Zo hoopt hij komende jaren zijn loopbaan bij de club nog te kunnen vervolgen.

werktalent-breda banner 

Ruim twintig jaar voetballen bij dezelfde vereniging, dat is niet altijd van zelfsprekend. Verhuizingen zorgen geregeld voor het uitzoeken van nieuwe clubs, maar niet voor deze spits. “Mijn hele leven heb ik bij Neo’25 gevoetbald. Vanaf mijn vijftiende in de selectie en daar speel ik momenteel nog steeds”, aldus Van Beek. “Vanaf jo11 heb ik alles doorlopen tot en met de selectie. In de jeugd heb ik nog proeftrainingen bij RKC en NAC gehad, maar vanwege mijn mentaliteit is dit toen niet uitgelopen tot een glansrijke carrière. Die heb ik wel bij NEO’25 gehad met een als toppunt een kampioenschap in seizoen 2004/2005 in de vierde klasse.”

Multifunctioneel

Zoals Peter het zelf omschrijft is hij “multifunctioneel.” Als spits en aanvoerder zie je hem op het veld bij NEO’25, maar daarnaast het opnemen van de rol als vader voor hem ook erg belangrijk. “Voor de winterstop stond ik met het tweede elftal op de tweede plaats in de competitie. Nu hoop ik met het eerste nog een periodetitel binnen te slepen., aangezien ik voor beide elftallen uitkom hoop ik natuurlijk dat beide zo hoog mogelijk eindigen.”

mandemakers banner

Memorabele momenten

Mogelijk door de afgelopen twintig jaar zijn er genoeg momenten die hij niet snel vergeet. “De vele schorsingen vergeet ik niet zo snel. Gelukkig komt wijsheid met de jaren en ben ik tegenwoordig een stuk rustiger”, vertelt de spits. Gelukkig zijn er ook wat mooiere momenten om naar terug te kijken. “Alle grotere overwinningen tegen onze dorpsgenoten dus onder andere de 1-3 overwinning tegen SSC in 2017, waarbij ik twee keer scoorde nadat ik in de ochtend terugkwam uit Engeland en inviel. Ook de 0-4 overwinning op SSC in 2014 waar ik de 0-4 maakte. Tot slot de grote overwinning op SV Capelle waar we afgelopen seizoen wonnen met 0-7. Waarbij ik ook een aandeel had met een goal.

Toekomst

Over zijn toekomst heeft hij wel een duidelijk beeld. “Minstens nog één kampioenschap voor ik stop, mits ik blessurevrij blijf hoop ik minimaal tot mijn veertigste te voetballen, daarna een functie in de selectie. Ik zal wel verbonden blijven met de mooiste club van Sprang-Capelle, maar hoe zien we tegen die tijd wel” zegt Peter. Voor nu is het eerst hard werken op het veld om nog een kampioenschap te behalen. Wel ziet hij een mooie toekomst voor de club: “We hebben nu een jonge talentvolle lichting die de club wellicht een kampioenschap kan gaan bezorgen, dat is zeker iets om naar uit te kijken.”

Klik hier voor meer artikelen over NEO’25 .
Klik hier voor meer over NEO’25

Fotograaf: Anna van Leuveren-Pattipeilohy

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Sven d’Hooghe zit nog altijd volop in zijn revalidatieproces  

CLINGE – Hij mag inmiddels weer voorzichtig lopen op de loopband en binnenkort gaat Sven d’Hooghe voor het eerst...

MVV’58 5 heeft een uitstekend scoutingsnetwerk

Vandaag gaan we in gesprek met Niels van Oort van MVV’58 5. Niels is op zijn zevende begonnen met...

Alkan Uzun en DIA zijn ‘een match’

Toen hij afgelopen seizoen zonder club zat en zichzelf de vraag stelde welke club bij hem zou passen, stond...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.