In gesprek met Niels van Wijk van VV Wadenoijen

De 20-jarige Van Wijk heeft van de E’s tot de D’s gevoetbald bij TSV Theole, daarna is hij naar de JO19 gegaan en speelt nu voor het tweede jaar bij de senioren van VV Wadenoijen. Het vriendenteam waar hij in speelt zijn blij met elk puntje die zij kunnen halen, om zo niet onderaan te eindigen.

Niels van Wijk komt oorspronkelijk uit Tiel. In het dagelijks leven volgt hij de studie Chemie aan de Avans Hogeschool en voetbalt hij bij VV Wadenoijen. Op zijn tiende is hij begonnen bij TSV Theole, hier heeft hij gevoetbald tot zijn veertiende. “Ik stopte omdat ik veel last kreeg van een blessure. Na de blessure wilde ik weer graag voetballen en het liefst in de vorm van een vriendenteam. Dit is uiteindelijk gelukt waardoor ik op mijn zeventiende weer ging voetballen bij de club waar ik momenteel speel”, vertelt hij. In het team hebben ze het eerste halfjaar als JO19 gespeeld en vervolgens zijn ze naar de senioren op zaterdag gegaan. In loop van tijd is er veel veranderd binnen het team, ongeveer de helft is nog van de beginnende groep, maar bij teamsport is het komen en gaan van spelers niet vreemd. Momenteel hebben ze veertien spelers en er komen aankomend seizoen, als het meezit, nog zeven spelers bij.

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear
Ambities hadden de mannen wel: “We zeiden altijd dat we binnen tien jaar de Champions League gingen bereiken. Het is wat ambitieus en omdat de resultaten nog niet helemaal geweldig zijn, moet er komende zesenhalf jaar nog flink getraind worden. De echte ambitie is natuurlijk om het team zo lang mogelijk bij elkaar te houden en gewoon samen te voetballen”, Aldus Van Wijk.

Het eerste halfjaar van het huidige seizoen ging voor de mannen niet zo goed. Ze gingen zonder punten de winterstop in. Echter waren ze de laatste wedstrijd met 2-3 dichtbij. Het tweede halfjaar ging beter, ze hebben zelfs zeven punten in de laatste vier wedstrijden behaald. Uiteindelijk zijn ze met elf punten een-na-laatste geëindigd. “In vergelijking met afgelopen seizoen is dit het meest succesvolle seizoen waarbij de primeur van niet laatste eindigen is behaald”, lacht hij.

Een hoogtepunt is voor Van Wijk de winst op Haaften afgelopen seizoen. “Hier wonnen wij 3-2 uit, waar we de thuiswedstrijd 1-0 verloren. Door deze winst stonden we niet meer laatste. Al was de eerste winst, het allereerste seizoen tegen Peursum ook een mijlpaal”, vertelt hij. Dieptepunten kent het team niet echt. “Enige jammere is als zes man zich afmeldt voor een wedstrijd en het nog een uitdaging wordt om de wedstrijd door te laten gaan. Daarbij is het natuurlijk ook jammer als spelers besluiten te stoppen met voetballen”, vertelt Van Wijk. Zijn persoonlijke doel is om het team intact te houden, zodat zij zo lang mogelijk kunnen blijven voetballen en als het meezit steeds wat meer resultaat kunnen boeken.

Als er personen zijn die Van Wijk graag even in het zonnetje wilt zetten is het als eerste trainer Eelco Bakker, “Samen zorgen wij ervoor dat het in het team draaiende blijft. Verder onder andere vanuit de vereniging, Klaas Scheurwater, bij wie we altijd terecht kunnen met overige zaken of als er snel een scheidsrechter nodig is. Tot slot ook de vele andere vrijwilligers binnen de vereniging die ervoor zorgen dat alles in beweging blijft en alles mogelijk maken”, zegt Van Wijk.

Dit seizoen is volgens Van Wijk goed geëindigd en voor het komende seizoen hoopt hij om wat meer punten te halen. “Minimaal twaalf punten moeten worden behaald in het volgende seizoen”, sluit hij af.

Klik op VV Wadenoijen voor het laatste artikel van de club

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De DIA Academie moet helpen ontwikkelen

Een nieuw beleid, te beginnen bij de onderbouw. Want met de opkomst van een hoop voetbalscholen, moest er bij...

Sven d’Hooghe zit nog altijd volop in zijn revalidatieproces  

CLINGE – Hij mag inmiddels weer voorzichtig lopen op de loopband en binnenkort gaat Sven d’Hooghe voor het eerst...

MVV’58 5 heeft een uitstekend scoutingsnetwerk

Vandaag gaan we in gesprek met Niels van Oort van MVV’58 5. Niels is op zijn zevende begonnen met...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.