In gesprek met Michael Witman van de amateur tak van FC Dordrecht

Michael Witman (41) is momenteel hoofdtrainer bij het eerste van de amateurtak van FC Dordrecht. Integendeel met veel anderen spelers was Michael er pas op dertienjarige leeftijd bij met de liefde voor de bal. De leermeester begon zijn voetbalcarrière bij ODS in Dordrecht.  

Michael Witman is vader van twee zoons Gio (19), Jax (5)en een dochter genaamd Fallon (1). Witman is ook al veertien jaar getrouw met zijn vrouw Britt. Beiden zoons van zijn  actief bij de Dordrecht amateurs. De eenenveertig trainer is op moment bezig aan zijn vierde seizoen bij Dordrecht amateurs. Hij is niet alleen hoofdtrainer van het eerste elftal, maar hij staat ook met zijn bedrijf BMG Betontechnieken op het shirt bij Dordrecht amateurs.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Na het beëindigen van zijn actieve voetbal carrière bij OMC, kreeg Witman de vraag of hij iets wilde doen met training geven. Door de binding die hij had met OMC hoefde Michael daar niet lang over na te denken, zo werd hij trainer van het tweede van OMC. Na twee mooie seizoenen bij het tweede van OMC kreeg hij samen met zijn collega bij Romano Gillaard een aanbieding om bij Wieldrecht JO-19 aan de slag te gaan als trainer. Dat bleek in het eerste seizoen gelijk een uiterst succesvolle move te zijn. De oefenmeester werd gelijk kampioen in de eerste klasse met Wielderecht JO-19. Een seizoen later mocht Witman aantreden in de hoofdklasse, daar werd de periodetitel behaald. ‘’Toen kwam FC Dordrecht amateurs in beeld. De verhalen gingen rond dat OMC een naamsverandering zou ondergaan naar FC Dordrecht amateurs en de vereniging op zoek was naar een nieuwe hoofdtrainer. Toen kwam mijn naam te sprake.’’ Eerst lag er nog een aanbod tafel van Wieldrecht om daar assistent-trainer te worden, naast de toen nieuw aangestelde trainer Ron Tempelaar. Witman laat weten dat na een fijn gesprek er wel degelijk twijfel is ontstaan. Op dat moment kwam het gesprek er met Dordrecht. Michael was na het eerste gesprek meteen verkocht. Er was veel werk aan de winkel bij Dordrecht, maar dat trok Michael juist wel aan naar de club.

Michael vertelde ook over een belangrijk persoon. ‘’Deze persoon is er niet meer. Cees Bosua, afgelopen jaar in april overleden, maar is voor mij heel belangrijk geweest in mijn trainersloopbaan bij FC Dordrecht amateurs. Degene bij wie je altijd terecht kon voor alles. Niks was hem te gek of hij regelde het wel. Een echte clubicoon.’’

Ook hadden wij het met Michael over zijn ambities. ‘’Ik denk dat je altijd wel wil weten waar je plafon ligt. In mijn actieve voetbalcarrière heb ik dat eigenlijk nooit echt opgezocht. Dus in het trainerschap wil ik dat zeker wel doen. Ik ben dit seizoen gestart met mijn UEFA B, want ik ben nu nog in het bezit van de UEFA C waarmee ik in de derde klasse dispensatie heb.’’ Maar voorlopig zit Witman nog op zijn plek bij FC Dordrecht amateurs.

Ook vroegen wij Michael naar het huidige seizoen. “We begonnen in de beker eigenlijk goed en hadden alle drie de wedstrijden gewonnen. Waarna we de competitie begonnen met wekelijks tot wel zeven spelers geblesseerd, geschorst of afwezig. Dat hakte er aardig in, want de eerste vijf wedstrijden verloren we dus ook. Waarvan we er vier wedstrijden niet eens met tien spelers wisten uit te spelen. Nu begint de ziekenboeg eindelijk leeg te lopen. Dat resulteerde de laatste drie wedstrijden in zeven punten waarvan de laatste tegen RCD, een derby wat toch wel goed en nodig was voor de groep. Want met nul punten na vijf wedstrijden zit je toch in een lastig pakket.”

Ook vroegen wij Michael om voor uit te blikken op het huidige seizoen. ‘’Ik verwacht dat we gaan handhaven in de derde klasse. De bal blijft rond natuurlijk en kan nog alle kanten op rollen, zowel naar boven als beneden.’’ Voor de zo juist gepromoveerde derdeklasser is het ook de bedoeling dat ze in de derde klasse blijven. Ook hoopt Witman van zijn ploeg een stabiele derdeklasser te kunnen maken. En als de tijd er rijp voor is een stapje hoger te gaan voetballen.

Klik hier voor meer informatie over FC Dordrecht
Klik hier voor meer artikelen over FC Dordrecht

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginneken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginneken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.