In gesprek met Johny Merckx van SDO’63

0
111

LAMSWAARDE – Hij keerde na ruim twaalf seizoen actief te zijn geweest in verschillende functies bij buurman v.v. Graauw terug als hoofdtrainer bij SDO’63, de club uit zijn woonplaats Lamswaarde. Na een moeizame voorbereiding verloor hij het openingsduel van de competitie uitgerekend tegen zijn oude ploeg. Johny Merckx voorziet voor zijn ploeg dan ook een loodzwaar seizoen.


Dankzij het wegvallen van de vijfde klasse in het zondagvoetbal maakte SDO’63, samen met onder meer Graauw, Corn Boys, Hoofdplaat, AVC Aardenburg en ook Vogelwaarde, een verrassende promotie naar de 4e Klasse A. Een ‘cadeau’ met twee gezichten. Enerzijds een kans om zich eens op een hoger niveau te meten, anderzijds wellicht een vervelend seizoen met tal van grote nederlagen. En dat laatste voorziet Merckx toch eerder voor zijn ploeg. “We hadden een lastige voorbereiding met veel afwezigen. Dan moet je terugvallen op jongens die in ons tweede spelen. En aangezien zij in de laagste reserveklasse spelen, is dat niveauverschil simpelweg veel te groot. Pas op, ze hebben zich kranig geweerd maar je kunt geen wonderen verwachten. Het is momenteel behelpen, want als je bij een club als SDO’63 ineens zeven basisspelers ziet wegvallen dan vang je dat niet zomaar op.”

En het zal voor de teruggekeerde Merckx nog even roeien blijven met beperkte riemen, want de blessures zijn van dien aard dat een snelle terugkeer bij enkelen nog niet wordt verwacht. “Nee helaas niet. Edwin Strobbe heeft een knieoperatie gehad, Martijn Ivens zijn arm gebroken, Bart Hendriks knieproblemen en ook onze keeper Thomas Hermans heeft last van een hardnekkige blessure. Tel daarbij het vertrek op van Joris Freijser en ook Dennis Acke die vanwege werk is afgehaakt. Leon Lambert was gestopt en terug begonnen, maar kreeg ook te maken met een blessure, terwijl Tom de Zwart nog aan het terugkomen is. Dat zijn normaal allemaal basisspelers en ook mét hen erbij zullen we het flink voor de kiezen krijgen in de vierde klasse, laat staan als ook zij er allemaal niet bij zijn…”

De trainer had erg uitgekeken naar een terugkeer als trainer bij de club die hij zo’n dertien jaar geleden verruilde voor v.v. Graauw. Bij die club heeft hij tal van functies vervuld en was hij er de laatste drie seizoenen hoofdtrainer. Beide clubs ‘promoveerden’ en stonden op de openingsdag van het nieuwe seizoen tegenover elkaar in een historisch duel. Dat werd met 3-0 een prooi voor Graauw en ook na de 0-5 tegen Hontenisse wacht SDO’63 dus nog op de eerste punten. “We hebben als doel om hier en daar wat puntjes te sprokkelen. Dat moet tegen enkele teams zeker mogelijk zijn. Maar het zal pittig worden en een jaar van overleven. Hopelijk komen er snel wat jongens terug, zodat we weer wat ruimer zitten. Want de terugkeer bevalt me buiten de sportieve resultaten meer dan uitstekend. Al zou het natuurlijk wel lekker zijn om af en toe eens een puntje te pakken…”

Klik hier voor meer informatie over SDO’63
Klik hier voor meer artikelen over SDO’63