Hoe blijf ik fit met Reinoud Pijnen van WVV’67

0
156

Reinoud Pijnen is een 18 jarige voetballer van WVV ’67. Hij is op vroege leeftijd begonnen met voetballen bij Moerse Boys. Vier jaar later vertrok hij naar WVV, waarna hij weer paar jaar later besloot om te stoppen met voetballen. Een jaar daarna heeft hij nog even bij Nieuw-borgvliet gespeeld voordat hij weer terugkeerde bij WVV. Hij speelde toen een aantal keer mee met het vierde en het tweede. Nu zit hij officieel bij het tweede elftal van WVV.

HappyPoint_desinfectie

Het voetbal ligt natuurlijk een lange tijd stil vanwege het coronavirus. Wij vroegen Reinoud wat hij daarvan vind. “Ik ben van mening dat dit een onnodige beslissing is, over het algemeen waren er geen of nauwelijks besmettingen. Ook mogen er geen eens andere mensen het sportpark op komen. Daar buiten ben ik van mening dat mensen in deze moeilijke tijd een uitlaatklep nodig hebben en die ook verdienen. Ik vind dat we tevreden mogen zijn over onze seizoenstart. In de beker en tijdens trainingen hebben we laten zien dat we de kwaliteiten hebben om door te bekeren. Dat hebben wij vervolgens ook laten zien in de competitie, we haalden negen punten uit drie wedstrijden. De beker was een soort van warming-up voor het seizoen”.

Reinoud stelt bepaalde doelen voor zichzelf om fit te blijven. “Ik probeer vooral gewoon mijn ding te doen waar ik gelukkig van word. Ook ga ik naar buiten en  ga ik soms hardlopen met muziek. Ik denk dat het team goed in balans is en wanneer iedereen zich meer focust, dat we nog veel meer uit ons zelf kunnen halen. Stel doelen en vraag jezelf af waarom je die doelen stelt, hoe je die gaat bereiken. Heb je dat gedaan, dan is het aan jezelf wat je gaat doen, voor de één is dat bulken in de gym terwijl de ander van hardlopen houdt. En qua voeding is het belangrijk om bewust te worden hoe vaak je iets ongezonds eet. En zorg natuurlijk voor genoeg gezond eten en een passend ritme. “Memphis Depay is voor mij een groot idool en voorbeeld als persoon om fit te blijven. Hij heeft het ver geschopt door hard te werken en met het idee aan de slag gaan dat ze moeten slagen met voetbal. Voor de rest heb ik voetballers als Wout Weghorst en Ruud van Nistelrooy als grote voorbeelden”.

De voetballer van WVV heeft geen hoge verwachtingen als het voetballen weer mag. “Ik ben eerlijk gezegd niet zo van de verwachtingen, als je dingen gaat verwachten kan het alleen maar tegenvallen. Ik verwacht ook niet dat de competitie weer zo makkelijk hervat word. Ik denk dat we gewoon lekker moeten gaan voetballen. Wat het belangrijkst is, is dat we nog meer er voor moeten zorgen dat het een team word waarin mensen op hun gemak zijn, zich vertrouwd voelen, positief worden gecoacht en aangemoedigd worden”.

Klik hier voor meer informatie over WVV’67
Klik hier voor meer artikels van WVV’67