In gesprek met Jesse de Bruin van VVAC

Jesse de Bruin is een 24 jarige voetballer van VVAC. Hij is op zijn zesde begonnen bij de club en ik ben nooit meer weggegaan. Hij maakte op zijn 18e zijn debuut in het eerste elftal. Dit seizoen is hij begonnen aan zijn zevende jaar in het eerste. In het dagelijks leven is hij data-analist bij een game bedrijf. Zij hebben een grote voetbalgame genaamd OSM. Ook op zijn werk is hij dus regelmatig bezig met voetbal.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

De voetballer van VVAC speelt nu al zeven jaar achter elkaar in het eerste. “Op mijn 18e ben ik onder Ton Heijstek als basisspeler gedebuteerd. We speelde uit bij Everstein in de eerste wedstrijd van het seizoen. Sindsdien speel ik nu al 7 jaar onafgebroken in het eerste. Wel helaas wat blessureleed gehad, waardoor ik in de tussentijd bijna anderhalf jaar heb gekwakkeld met blessures. Ik heb nog wel bepaalde ambities. Ik zie mezelf niet weggaan bij VVAC. Dan blijft er maar één optie over, en dat is zo hoog mogelijk spelen met deze club. Daarvoor hebben we een gebalanceerde selectie nodig”.

Het seizoen is helaas niet zo goed begonnen voor VVAC. “We zijn slecht begonnen aan dit seizoen. Als we straks na deze corona-periode de competitie weer zullen opstarten zullen we een nieuwe en betere start moeten maken. Aangezien we al jarenlang over grofweg dezelfde selectie beschikken is het goed te beargumenteren dat we wel de kwaliteit hebben om in deze derde klasse te blijven. Ondanks dat een groot deel van de clubs die vorig seizoen in het rechterrijtje eindigden zich deze zomer behoorlijk hebben versterkt. Daar wordt nog weleens gemakkelijk over gedaan, maar dat is wel een factor die je in de laatste jaren belangrijker ziet worden”.

Wat zijn de hoogte en dieptepunten die Jesse heeft meegemaakt bij VVAC? “Het hoogtepunt voor de club was de promotie naar de 3e klasse, in 2018. De vierde klasse is geen competitie waar je wilt zijn, want de niveauverschillen zijn daar groot. Eens te meer een reden om straks snel punten te gaan pakken. Ik heb wat blessures gehad waardoor ik twee keer bijna een jaar uit de roulatie ben geweest. Eén van de leukste aspecten van voetbal is dat het een teamsport is. Een groot deel valt dan weg. Er is niks leuks aan revalideren”.

Elke voetballer heeft wel een bekende voetballer waar hij of zij tegen op kijkt. “Dat is een makkie. Frenkie de Jong is toch wel mijn voorbeeld. Er zijn zoveel dezelfde soort voetballers in het profvoetbal. Maar zijn spel is veel unieker. Zijn dribbels rond de middellijn zijn functioneel en zorgt er daadwerkelijk voor dat je man-meer situaties creëert. Er is wel 1 persoon die ik heel erg waardeer. Ik laat me nu al enkele jaren behandelen door Jaromir Wieles (niet bij VVAC overigens). Hij is de belangrijkste reden dat ik de vorige twee seizoenen volledig klachtenvrij heb kunnen voetballen. Nog steeds ga ik regelmatig langs om me te laten verzorgen”.

Klik voor meer informatie over VVAC hier
Voor meer artikelen van VVAC klik hier

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.