Het Talentencentrum Breda in de achtertuin van Curio Sport en Bewegen

0
98

De gemeente Breda ontwikkelt in samenspraak met verschillende partners een multifunctioneel sportcentrum aan de Terheijdenseweg, gericht op top- en breedtesport. Hiermee wil de gemeente zoveel mogelijk talentvolle sporters, met of zonder beperking, de kans bieden zich in hun eigen regio te ontwikkelen. Daar is ook de mbo-opleiding Curio sport en bewegen heel blij mee.

verfhuys-breda

Het Talentencentrum biedt ruimte aan regionale trainingscentra, individuele talenten, de opleiding Sport en Bewegen van Curio, breedtesportverenigingen en andere (sport)organisaties. Daarnaast heeft het Talentencentrum een functie als ontmoetingsplek en uitvalsbasis voor sportprofessionals.

Teamvoorzitter Mark Bruurs van Curio sport en bewegen is enthousiast. ,,Deze plannen zijn geweldig en de concretisering is al zichtbaar. De sloop van het oude schoolgebouw dat op die plek stond en het bouwrijp maken van het perceel zijn in volle gang. Dit gaat een enorme boost geven aan de professionele uitstraling van de opleidingen sport en bewegen.” Curio is dé beroepsopleider van West-Brabant.

Bruurs’ opleidingen zullen als hoofdgebruiker van maandag tot en met vrijdag onderwijs gaan aanbieden in het Talentencentrum. Hij ziet genoeg voordelen. “De samenwerking met partners, of ze nu sport of sportmedisch gerelateerd zijn of niet, die ook gebruikmaken van het centrum biedt kansen voor specifieke stageplaatsen voor onze studenten. Wij als opleider van de professional van de toekomst in Sport en Bewegen zien het als enorme meerwaarde dat onze studenten worden geplaatst in moderne, hedendaagse contexten. Hierdoor zijn wij in staat om onze studenten toekomstbestendig op te leiden.”

Bruurs ziet echter ook een groot maatschappelijk belang. “Zorgen dat er meer bewogen gaat worden. De ontwikkeling van de buitenruimte is daarbij cruciaal: een sportpark waar jong en oud op uitdagende en uitnodigende wijze wordt gestimuleerd om te sporten of te bewegen. De smeltkroes van topsport, talentontwikkeling, breedtesport en ongeorganiseerde sport geconcentreerd op één plaats zorgt dat dit de ontmoetingsplaats wordt voor elk individu.”

Curio en Bruurs zijn enthousiast. “En dat allemaal in onze achtertuin!”