In gesprek met Jelte Pal van Willem II

0
245

De snelweg tussen Tilburg en Roosendaal is inmiddels heel erg bekend geworden voor Jelte Pal. De 18-jarige aanvaller reist namelijk ruim vijf keer per week af naar zijn club Willem II, waar hij op dit moment met de o21 traint. Dit alles om zijn droom waar te maken: zelf ooit schitteren in het rood-wit-blauw in het Koning Willem II Stadion.

HappyPoint_desinfectie
“Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag,” somt hij op. Vijf dagen per week is hij op het trainingsveld van de Tricolores te vinden. “Maar het is mijn hobby en ik vind ik het harstikke leuk om te doen.” Want naast het voetballen is Pal ook druk bezig met zijn studie. “Soms is dat wel een beetje puzzelen.”

Vroeger begon Pal echter gek genoeg in de turnhal. “Toen ik negen was ben ik uiteindelijk gaan voetballen bij BSC Roosendaal.” Soms laat de aanvaller zijn turnverleden nog wel eens terugzien, bij het vieren van een van zijn vele doelpunten. Na twee seizoenen op Sportpark Vierhoeven verruilde Pal het groen voor het oranje van RBC, dat toen net opnieuw na een faillissement was opgestart. “Uiteindelijk speelde ik zeven jaar bij RBC, totdat ik naar Willem II ging.” Want twee seizoenen geleden mocht Pal na meerdere selectietrainingen zichzelf gaan bewijzen bij de Jo19 van de Tilburgers. “Daar was ik wel heel blij en trots op.” Echter kende hij in Tilburg wel een lastige beginperiode. In de jeugd bij de oranjehemden kon Pal gemakkelijk het netje vinden, “bij Willem II ging het op het begin iets moeizamer.”

Dit seizoen begon Pal in de Jo18, dankzij het schrappen van de Jo19. “Hier kon ik ook meer vlieguren maken en een gelukje hierbij was dat ik wel mocht blijven trainen in groepsverband de laatste maanden.” De voorhoedespeler liet zich de laatste weken goed zien tijdens trainingen en werd vorige maand definitief aan de selectie van de onder 21 toegevoegd. “Hier spelen we op zaterdag regelmatig onderlinge wedstrijden, om het wedstrijdritme nog een beetje te behouden.” Drie weken geleden mocht Pal zelfs meetrainen met het eerste elftal. “Dat was wel heel gaaf toen.” Echter was dat niet geheel nieuw voor de Roosendaler. “Ik mocht vorig jaar een keer meedoen met jong Willem II, toen speelden we tegen PEC Zwolle. Ik stond op dat moment tegen Bram van Polen, een mooie ervaring.”

Pal kijkt op dit moment al terug op een mooie carrière. “Voor mij is het wel een hoogtepunt dat ik het tot nu toe al zover heb geschopt in de voetballerij.” De aanvaller is zelf heel ambitieus en heeft op dit moment een mooie doelstelling voor ogen. “Ik wil natuurlijk het liefst het eerste elftal halen.”

Foto: Ben Schut

Meer artikelen lezen over Willem II? Klik hier.