In gesprek met Ferry van dijk van VV Groot Ammers

Trainer Ferry van Dijk is echt een liefhebber. De periode dat er vanwege het coronavirus niet gevoetbald werd, beviel hem niets. Wij spraken hem na de openingswedstrijd van het seizoen tegen Alblasserdam. ‘Zijn’ Groot-Ammers hield de ‘Dammers’ knap op 0-0 en daar was uiteindelijk geen punt van gestolen.

banner_koningsport_small_VJ

 GROOT-AMMERS – ,,Maar het ging uiteraard niet vanzelf. Wij moesten tegen het geslepen Alblasserdam een stevige dosis werklust inzetten. Alleen dan was er voor ons wat te halen.” Van Dijk, bij Ammers begonnen aan zijn derde seizoen, heeft al even het diploma UEFA-A in bezit. Dat is weinig trainers op derde-klasseniveau gegeven. Tegen Alblasserdam zette hij Groot-Ammers heel compact weg. ,,Dat eerste punt komt ons goed uit. Het vertrouwen was na de voorbereiding nog niet erg groot. In een bekerpoule met Peursum, Noordeloos en Sparta’30 haalden wij slechts één puntje. Dat is de reden dat ik wat meer behoudend speel. Dat die gasten tegen zo’n ploeg als Alblasserdam, toch titelkandidaat nummer één, de nul houden, vind ik heel knap.”

Van Dijk weet dat Groot-Ammers dit seizoen weer de handen vol krijgt om bij de onderste vier plaatsen weg te blijven. ,,Vrijwel alle ploegen hebben zich versterkt. Zelfs ploegen als Perkouw, Lekkerkerk en De Alblas zien er beter uit. Dergelijke teams worden inhoudelijk echt beter. Ik ben nog een beetje aan het zoeken. Yannick de Bondt is naar Schelluinen vertrokken en de broers Jan-Willem en Floris Renes zijn gestopt. Yannick en Jan-Willem waren vaste waarden en hadden scorend vermogen, dat mis ik echt. Bovendien begon mijn aanvoerder, Ruud Ouweneel, geblesseerd aan het seizoen. Ik hoop hem op wedstrijddag drie of vier terug te hebben.”

 

Aanvulling

Van Dijk werkt hard aan de ontwikkeling van jeugdspelers als Chiel Sluis, Sander van Vianen en Stefan Ros, die aan de selectie zijn toegevoegd. Ook de van De Jodan Boys gekomen Hassan Abdirahim is een welkome aanvulling. Dat geldt eveneens voor Donovan Braaf, die van de amateurs van Excelsior Rotterdam is gekomen. Na de winterstop komt de ervaren Jelle Baan er nog bij. ,,Jelle zit tot die tijd in Frankrijk voor een studie. Hij kwam uit voor Nieuw-Lekkerland en Pelikaan. Zijn ervaring kan ik goed gebruiken in deze jonge groep.”

Veel trainers zijn nu nog op zoek naar de juiste harmonie in het team. ,,Dat geldt voor mij ook. De spelers moeten zelf bepalen of zij gaan spelen of niet. Ik ben voorzichtig, want als trainer wil je de ploeg goed en mooi laten voetballen. Maar wij zijn Barcelona niet. Ik moet reëel zijn en zorgen dat de organisatie goed staat en van daaruit gaan voetballen. Wij doen dat met een versterkt middenveld en twee spitsen en zullen het vanuit de omschakeling moeten doen.”

De 48-jarige Van Dijk weet waarover hij het heeft. Hij leerde het spelletje bij Hardinxveld en ontwikkelde zich in de spits zo goed dat het drie klassen hoger spelende Unitas hem haalde. Daar werd hij een veel scorende spits en herhaalde dat kunstje later ook nog eens bij SVW.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Sven d’Hooghe zit nog altijd volop in zijn revalidatieproces  

CLINGE – Hij mag inmiddels weer voorzichtig lopen op de loopband en binnenkort gaat Sven d’Hooghe voor het eerst...

MVV’58 5 heeft een uitstekend scoutingsnetwerk

Vandaag gaan we in gesprek met Niels van Oort van MVV’58 5. Niels is op zijn zevende begonnen met...

Alkan Uzun en DIA zijn ‘een match’

Toen hij afgelopen seizoen zonder club zat en zichzelf de vraag stelde welke club bij hem zou passen, stond...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.