In gesprek met: Ferdy Barendse

0
186

Ferdy Barendse: hij is nog maar 21 jaar oud, maar nu al vijf jaar vaste waarde in het verdedigend centrum van Unitas’30 zondag 1. Door de geschorste eerste aanvoerder Jordy Bollaart,  werd hij voorafgaand aan de wedstrijd tegen SARTO 1, door trainer Kees de Rooij zelfs bekroond tot aanvoerder.

De club
Unitas’30 zondag 1, het uithangbord van een van de snelst groeiende voetbalverenigingen in Brabant. In het seizoen 2017/2018 heeft de club door middel van een knotsgekke nacompetitie toch nog lijfsbehoud in de 2e klasse kunnen bewerkstelligen. Waar ze een seizoen later in diezelfde 2e klasse na 14 wedstrijden op 26 punten staan. Waar het aan ligt? Barendse verteld: “er is gewoon minder gezeik binnen de club, trainer Kees de Rooij ontwikkeld zich goed. En door het aanstellen van assistent trainer Joris Hendrickx hebben we ook iemand in huis die tactisch subliem is.

Volgend jaar wordt bij Unitas’30 1 het roer overgenomen door twee hoofdtrainers: momenteel assistent trainer Joris Hendrickx en 019-1 trainer Eddie van Vugt. Barendse verwacht dat er in de speelstijl weinig gaat veranderen ‘’ik denk dat we ook volgend jaar gewoon aanvallend en mooi voetbal blijven spelen, dat willen wij als club aan de jeugd overdragen’’.

‘’Ik stond in partijtjes vaak tegen Sam Lammers of Frenkie de Jong, dan dacht ik wel eens hoe moet ik die gozers verdedigen’’

Jeugd
”Ik ben begonnen met voetballen toen ik 5 jaar was bij Unitas’30. Het was dicht in de buurt en al me vriendjes van het trapveldje zaten er al’’. Na 3 jaar bij Unitas’30 gespeeld te hebben werd de toen 8 jarige Barendse gescout door Willem II. ‘’ Het waren leerzame jaren vooral het tweede jaar was een jaar die ik nooit meer vergeet. We hadden een fantastisch team met onder andere Frenkie de Jong en Sam Lammers. We werden dat seizoen ook nog kampioen!’’

Na zijn jaren bij Willem II en RBC Roosendaal keerde Barendse weer terug bij Unitas 30, ‘’ik had wel een bepaalde voorsprong op de rest na vijf jaar lang 4 tot 5 keer per week trainen.  Die voorsprong merk ik op dit moment soms ook nog wel eens in mijn basistechniek of aannames’’

”Ik stond rechtsbuiten in de O15-1,  maar had nooit super veel moeite met verdedigen. Toen ik de overstap naar O17-1 mocht maken, werd ik door wat vervelend blessureleed van medespelers plots in de verdediging gezet. Wat eigenlijk vrijwel direct een goede keuze bleek te zijn. Het ging vrij aardig in de verdediging en vond het een leuke positie. Toen er datzelfde jaar wat blessures bij zondag 1 kwamen kreeg ik mijn kans, als rechtsback weliswaar maar dit maakte me eigenlijk niks uit. Vanaf dat punt mocht ik vast bijsluiten bij Unitas’30 zondag 1’’.

Toekomst
Barendse wordt vaak geprezen tot een van de sterkhouders van Unitas’30 zondag 1. Op de vraag waar zijn persoonlijke lat ligt in het voetbal, antwoord die koelbloedig als hij is “Ik heb geen idee joh, ik heb het naar me zin bij Unitas’30 en wordt iedere week opgesteld. Wel zou ik graag nog een keer in de hoofdklasse spelen en als dit met Unitas’30 mogelijk is, zou dat het droomscenario zijn. Misschien komt er wel wat anders op mijn pad. Maar ik wil ook nog een gezellig weekend kunnen beleven met mijn vrienden hoor!’’