In gesprek met Erwin van den Hoven van SSC’55

Erwin van den Hoven heeft dit seizoen in iedere wedstrijd die hij gespeeld heeft gescoord voor SSC’55. De 32-jarige spits is al sinds zijn zesde lid van de vereniging en is ook niet van plan te vertrekken.

Van den Hoven speelt nu 26 jaar voor de geel-zwarte formatie uit Sprang-Capelle en heeft meerdere posities gezien. “Ik speelde vroeger altijd op de linkerflank als linksback of linksbuiten, maar in de loop van de jaren word je ouder en dus ook trager. Zodoende ben ik langzamerhand in de spits terechtgekomen. Daar speel ik nu sinds mijn debuut op mijn 16nog steeds.”

SSC’55 degradeerde vorig jaar naar de vierde klasse en wilt dit seizoen terugkeren naar de derde klasse. Volgens van de Hoven blijkt dit niet zo makkelijk te zijn. “Ondanks dat we een klasse lager spelen is het niveau wel hoog. Dit komt omdat veel zondag teams zijn overgestapt op de zaterdag en die zitten nu bij ons in de competitie. Er zitten behoorlijke goede teams tussen en ik denk dat we met vijf andere clubs strijden om de bovenste plekken.”

Van de Hoven wist iedere wedstrijd die hij gespeeld heeft het netje te vinden, maar een geheime tactiek heeft hij niet. “Ik ben niet zo bijgelovig, het enige wat ik altijd doe voor de wedstrijd is bij de masseur langs en dat werkt tot nu toe goed. Ik vind ook dat je niet zoveel moet nadenken, je moet gewoon doen. Ik hoop natuurlijk ook tijdens de wedstrijden na de winterstop te scoren al vind ik een overwinning belangrijker.”

Voor van de Hoven en SSC’55 staan er leuke activiteiten ingepland tijdens de winterstop.
“Net zoals vorig jaar gaan we weer op trainingskamp naar Spanje. Vorig jaar trainden we drie keer, speelden we een oefenwedstrijd en waren er ook nog verschillende activiteiten buiten het voetbal om. Maar hoe het nu in elkaar zit weet ik niet, ik laat het gewoon lekker op me afkomen. Het wordt vast een leuk en gezellig trainingskamp, wat ook goed is voor het team.”

Na de winterstop staan er twee zeer belangrijke wedstrijden op het programma voor SSC’55.
“De eerste wedstrijd spelen we direct tegen de huidige nummer één ZBC’97 en de tweede wedstrijd spelen we tegen de huidige nummer twee IFC. Als we die verliezen dan wordt het kampioenschap heel lastig.”

SSC’55 staat bekend als een echte dorpsclub en dit wordt ook zeer zeker beaamd door van den Hoven. “Het is ook wat de club zo mooi maakt. Iedereen kent elkaar en het zijn allemaal eigen mensen. Soms waait er wel iemand van buiten binnen, maar die waaien meestal ook weer even hard weg. Daarnaast is het eerste gewoon een hele leuke ploeg. Waar andere verenigingen wel betalen gebeurt dit niet bij SSC’55, maar het ziet er goed uit in de competitie. We gaan als nummer vier de winterstop in en we maken nog kans op het kampioenschap. Als club hebben we het dus goed.”

Van den Hoven wou nog één ding kwijt over zijn clubbie: “Ik ben er trots op dat ik lid mag zijn van SSC’55! Ik denk dat wij wel de mooiste club zijn van Sprang-Capelle en misschien wel de mooiste van heel de gemeente Waalwijk met RWB dan denk ik” aldus Erwin van de Hoven.

Meer informatie over SSC’55 vindt u hier.
Of lees hier een ander artikel over SSC’55.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.