In gesprek met Erwin Franse van HSV Hoek

0
128

HOEK – Hij begon vorig seizoen na zijn overstap van v.v. GOES naar HSV Hoek uitstekend in de derde divisie. Na de voortvarende start volgde een periode van hardnekkig blessureleed.  Toen Erwin Franse goed en wel was hersteld deed hij nog twee wedstrijden mee en was abrupt het seizoen voorbij. De coronastop gaf De aanvaller uit Kwadendamme kans om verder aan zijn fysiek te werken en topfit te raken. Daardoor begon hij eindelijk weer klachtenvrij aan het nieuwe seizoen.


“Al bij al heeft het bijna acht maanden geduurd, van oktober 2019 tot de start van deze voorbereiding zowat. Dus ik was enorm blij dat het seizoen uiteindelijk weer van start ging. We hebben in de voetballoze periode allemaal schema’s meegekregen en heb daarnaast nog extra aan mijn fysiek gewerkt. Best pittig, maar voor mij ook absoluut noodzakelijk. Want zo’n periode als die ik heb gehad met die blessures, die wil ik echt niet meer meemaken. Je staat dan langs de kant en hebt verder geen enkele inbreng. Dat was moeilijk en knaagde ook enorm. Zeker ook omdat ik bij Hoek prima was gestart. Als je dan staat te kijken en ziet dat de ploeg het moeilijk heeft…  Man, dat waren niet de leukste maanden.”

Hij had last van vocht in het schaambeen en daarna ook last van pijn in zijn heup en soms ook in de liesstreek. “Onderzoeken, een MRI-scan, een injectie bij mijn schaambeen. Het was hardnekkig en ze konden niet goed vinden wat nou exact de oorzaak én het probleem was. Na een tijd bleek er geen verbetering te zijn en ik bleef steeds maar pijn houden. Ik besloot toen een osteopaat te bezoeken en sindsdien ging het beter. De pijn verdween en ik kon weer voorzicht beginnen trainen. Dat was wel prettig, want als het zolang duur dan ga je automatisch toch wel twijfelen of het wel goedkomt. Maar uiteindelijk had ik de opwaartse lijn te pakken. Na een zware blessure heb je altijd nog even tijd nodig om er weer in te komen, dat was bij mij net zo. Alleen was het wel zuur dat op het moment dat ik vrijwel helemaal terug was, de competitie stopte. Zeker ook, omdat ik nieuw was bij de club en mezelf wilde laten zien.”

Franse, die ook nog actief was bij Kwadendamme en de jeugdopleiding van Feyenoord, was na drie seizoenen GOES toe aan een nieuwe prikkel en had bewust gekozen voor HSV Hoek. “Bij GOES wist ik elke week wel dat ik in de basis zou starten. Hier bij Hoek is dat een totaal ander verhaal. We hebben een aantal heel goede aanvallers en daardoor is het dringen voorin. Er is flinke concurrentie, maar dat moet ook wel als je de ambitie hebt zoals Hoek die heeft. De trainer maakt wekelijks zijn keuzes en ik zal ervoor moeten zorgen dat ik er sta als hij dat nodig acht. En dan dusdanig te presteren dat hij uiteindelijk niet om me heen kan in de basis.”

Dat gaat momenteel nog met wisselend succes, want net zoals de resultaten laten zien, is het spel van de hoogst spelende Zeeuws-Vlaamse club in de Derde Divisie A even zo wisselvallig. “We hebben niet de start die we zouden willen. De eerste wedstrijden zat er ook de nodige dosis pech bij, waardoor de punten niet pakt of laat wegglippen. Het is vooral zaak om de boel goed op de rit te krijgen en te blijven geloven in onze kwaliteiten. We moeten stabieler worden en daar hoop ik een bijdrage aan te leveren.”

En daar doet de Bevelandse aanvaller zelf al het mogelijke aan. Ook om zo goed en zo lang mogelijk fit te blijven. “Ik doe nu speciale oefeningen om de lies soepel te houden, let op mijn voeding en zorg dat ik voldoende in beweging blijf. Alles wat ook maar kan helpen grijp ik aan om ervoor te zorgen dat ik zo’n periode niet meer mee hoef te maken. Want als je zolang aan de kant staat, dan besef je pas hoe belangrijk voetbal voor je is. Hopelijk kunnen we dit seizoen blijven doorspelen en is het de doelstelling om zo lang mogelijk voor promotie mee te strijden. Dan zal het wel beter moeten dan we zijn gestart. Persoonlijk hoop ik vooral fit te blijven, een basisplaats af te dwingen en het Hoekse publiek te laten zien wat ik in mijn mars heb. Want in goeden doen zou ik toch graag rond de tien tot vijftien goals willen maken. Dan pas kan ik terugkijken op een geslaagd seizoen.”

Klik hier voor meer informatie over HSV Hoek
Klik hier voor meer artikelen over HSV Hoek