In gesprek met Bram van Putten

0
145

Vandaag precies een jaar geleden bood voetbalvereniging BSC uit Roosendaal clubicoon Bram van Putten de kans om bij zijn clubliefde zijn loopbaan als trainer te beginnen. En met succes! Bram van Putten, BSC JO15-2 en voetbalvereniging BSC verbaasden vriend en vijand tijdens het afgelopen jaar. Het doel vooraf was duidelijk: zoveel mogelijk punten bij elkaar sprokkelen, wat uiteindelijk resulteerde in het kampioenschap in de 5de klasse. Door deze knappe prestatie promoveerde Van Putten en de zijnen afgelopen augustus naar de JO15-1. Waar het uit zou komen in de 4de klasse. Onder leiding van Van Putten eindigde het knap als 5de! Na een heerlijke, maar korte vakantie, is de ploeg van trainer Bram van Putten klaar om de strijd aan te gaan.

Exact een jaar geleden was daar opeens de onverwachte trainerswissel. Na 2 jaar vol inzet besloot Calvin van Crugten afscheid te nemen als trainer van BSC JO15-2. Na een wekenlange zoektocht kwam BSC uiteindelijk terecht bij Bram van Putten.

Bram van Putten is geen onbekende bij BSC. Hij heeft er zijn hele leven al gevoetbald maar de aanstelling van van Putten kwam voor de meeste spelers en ouders als een verrassing aangezien hij pas 18 jaar is.

Ondanks deze verrassing verbaasde hij en zijn selectie in het eerste half jaar vriend en vijand door op zaterdag 26 mei met zijn ploeg het kampioenschap in de 5de klasse binnen te halen. Voor deze onverwachte maar prachtige prestatie werden Bram van Putten en zijn team beloond. Begin augustus maakte zij de overstap van de JO15-2 naar de JO15-1 en stapte zij van de 5de klasse over naar de 4de klasse. Hierin wist het een knappe 5de plek te veroveren.

Bram van Putten na afloop van het seizoen (december 2018): ik kijk met een heel goed gevoel terug op het afgelopen seizoen! Ik vind dat we het maximale uit deze selectie hebben gehaald. Het voetbal was niet altijd oogstrelend en we hebben hier en daar wat geluk gehad maar geluk dwing je ook af!

Begin januari verzamelde een uitgeruste en strijdbare Van Putten op het trainingscomplex van BSC.

Bram van Putten na de eerste training over aankomend seizoen: ondanks dat we maar een hele korte winterstop/vakantie hebben gehad zijn we er weer helemaal klaar voor. Een korte winterstop/vakantie heeft zo ook zijn voordelen, we kunnen op tijd in conditie/vorm komen.

Wat zijn je verwachtingen voor aankomend seizoen/aankomend jaar?
Bram: ik verwacht heel veel van aankomend seizoen en het aankomende jaar. We hebben een heel talentvolle groep. Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en die kwaliteiten zorgen samen voor een geheel. In voetbal wordt je als trainer afgerekend op resultaat, blijven de resultaten uit dan kun je je koffers pakken. Daarom ben ik ook trainer geworden bij een amateurclub haha! Het belangrijkste vind ik dat we als team groeien, dan volgt resultaat vanzelf! Tijdens de eerste training vanavond merkte ik ook dat de groep er weer ontzettend veel zin in heeft!

Wat is de grootste kracht van dit team?
Bram: hier hoef ik absoluut niet lang over na te denken. De absolute kracht van dit team is het COLLECTIEF! We zijn een heel hecht team! Iedereen knokt voor elkaar, loopt voor elkaar, heeft alles voor elkaar over. Daar kun je als trainer/coach alleen maar blij mee zijn!

Wat is het succes achter dit team?
Bram: zoals ik al eerder benadrukte is het grote succes achter dit team het COLLECTIEF! Alle spelers gaan voor elkaar door het vuur. Ook slaat mijn speelwijze aan bij de spelers! Ik ben een trainer die graag druk vooruit wil zetten en die speelwijze slaat gelukkig bij de spelers aan.

Waar zie je je jezelf over een aantal jaar?
Bram: dat is nu heel lastig te zeggen. Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij BSC! Wat veel mensen ook niet weten is (hoe gek het klinkt als ‘amateur’ trainer) dat ik na het behaalde kampioenschap eind mei door een aantal verenigingen benaderd ben om daar aan de slag te gaan.

Interviewer: het gebeurd inderdaad niet vaak dat een trainer uit het amateurvoetbal in zijn eerste seizoen gevraagd wordt door andere verenigingen. Hebben deze clubs je aan het twijfelen gebracht om te stoppen als trainer bij BSC?

Bram: nee, geen enkel moment! ik zit op dit moment prima bij BSC. Alleen als Ajax belt ga ik erover nadenken haha! Ik zal deze spelersgroep nooit in de steek laten. Ze hebben het afgelopen jaar laten zien dat ze onder andere ook voor mij door het vuur gingen en daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Het is niet altijd even gemakkelijk geweest, maar ach dat is nergens!

Op zaterdag 12 januari stond alweer de eerste wedstrijd van het jaar op het programma (uit tegen Kruisland). Na een zeer sterke wedstrijd won de formatie van trainer Bram van Putten met 1-3.

Bram na afloop van de wedstrijd: als er nu nog twijfels zijn of we wel in vorm zijn dan zijn die twijfels na vandaag wel weggenomen! We hebben een prima pot gespeeld en het getoonde spel en het getoonde lef beloofd veel voor de rest van het seizoen/jaar.

Kortom de 16 koppige selectie van Van Putten lijkt begin januari al klaar te zijn voor het nieuwe seizoen!

Tot slot wil ik iedereen bedanken die mij en mijn spelers het afgelopen jaar gesteund/aangemoedigd heeft en we gaan er met zijn allen weer een prachtig jaar van maken!