In gesprek met Benny van Eekeren van Nieuw Borgvliet

0
278

BERGEN OP ZOOM – Het ‘eerste corona-seizoen’ liep voor Nieuw Borgvliet op een flinke teleurstelling uit, toen ze in het kielzog van koploper BSC tweede stonden én het niet met promotie zagen worden beloond. Hoe anders is de situatie nu, waar de Bergse vierdeklasser zichzelf terugvind op de dertiende stek.

HappyPoint_desinfectie
“Dat is inderdaad enorm teleurstellend. Waar het vorig jaar wel aardig liep, daar valt nu alles precies de verkeerde kant op lijkt het wel. We hadden uiteraard net als vorig seizoen de intentie om opnieuw voor de topplaatsen mee te doen, maar daarvan was in de eerste vier wedstrijden totaal niks van terug te zien. We hadden ook te maken met heel veel blessures in de voorbereiding en misten in de eerste duels ook tal van basisspelers óf er speelden jongens wedstrijden die eigenlijk niet helemaal fit waren, waaronder ikzelf. En dat was gek, want in juni toen we begonnen was ik heel fit, toen hebben we in juli niks gedaan en daarna zijn we weer begonnen. Daarna kwamen de pijntjes en dat is helaas zo gebleven, zegt centrale middenvelder Benny van Eekeren.

En dat resulteerde dus in tal van afwezigen en had zichtbaar weerslag op de resultaten. Slechts één overwinning in de competitie toen ook die na vier duels voorlopig weer tot stilstand kwam. “Dat is jammer maar ik denk dat we, zodra we weer verder mogen voetballen, weer omhoog zullen kruipen. Want we hebben daar voldoende kwaliteiten voor in onze spelersgroep. Al is onze selectie momenteel best jong. Er zitten enkele wat oudere jongens bij, maar er zijn ook wat ervaren spelers vertrokken zoals Michiel Wilting die nu bij FC Bergen speelt.”

FC Bergen speelt eveneens op Sportpark De Markiezaten, waar ook Van Eekeren zelf nog twee seizoenen speelde. In totaal is de 30-jarige middenvelder al acht seizoenen speler bij de zondag vierdeklasser, verdeeld over twee periodes. Hij is nu echter volledig op zijn plek bij Borgvliet en hoop dat ze dit jaar wel de gewenste promotie kunnen realiseren. “Er zijn toch ook een aantal jongens die in deze groep al jaren spelen en we zijn toch een echte vriendengroep te noemen. Het enige wat er dit jaar mist, dat is een échte afmaker. We creëren best wel de kansen, alleen schieten we ze er nu niet in. Al heb ik er wel vertrouwen in dat we na de noodgedwongen break sterker gaan terugkeren en die ballen er dan wel in zullen gaan. Was het vorig seizoen binnenkantje paal erin, daar gaan ze nu vaak buitenkantje paal naast.. Vervelend, maar ik zie voor ons nog volop kansen. We zijn nog maar vier wedstrijden ver in de competitie toch?”

En het feit dat er ‘slechts’ vier duels zijn gespeeld, dat is voor Van Eekeren toch ook wel een gegeven dat voor de nodige vraagtekens zorgt. “Want het kan gewoon echt alle kanten nog opgaan. Geen idee wanneer we weer mogen voetballen, al zal dat wel in 2021 pas zijn schat ik in. Maar hoé ze het dan gaan oplossen, dat wordt nog een flinke puzzel denk ik. Maar tot die tijd is het vooral zaak om bezig te blijven en ervoor te zorgen dat we wel zo fit mogelijk zijn om deze slechte start om te buigen tot het gewenste eindresultaat.”

En bezig blijven, dat doen ze bij Borgvliet volledig volgens de richtlijnen van het RIVM en de toegestane regels vanuit de KNVB. ‘In kleine groepjes en dan trainen we in blokken van drie kwartier. We doen dan loopvormen, passen en trappen, afwerken en stabiliteitsoefeningen. Je bent in elk geval fysiek en conditioneel aan het werken, al mis je natuurlijk wel de positiespelletjes en de partijvormen. Maar het is nog altijd beter dan niks doen voorlopig. Want de gezondheid van iedereen is nog altijd het belangrijkste. We zullen van die corona nog wel even last hebben helaas.”

Klik hier voor meer informatie over Nieuw Borgvliet
Klik hier voor meer artikelen over Nieuw Borgvliet